Táncsics Mihály Gimnázium

2021.12.06. 13:37

Tudósakadémián jártak az orosházi diákok

Szigorú egészségügyi előírások mellett 17. alkalommal rendezték meg a Nemzeti Tudós Akadémia – Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozóját Szegeden.

Cs. I.

Lehetőségük volt a diákoknak tudományos laboratóriumokat látogatni, megismerni az ottani kutatómunkát. Tartottak a Szent-Györgyi program hallgatói előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket. Bejelentették, hogy országossá bővült a korábbi Szegedi Tudós Akadémia, újabb egyetemek és kutatóintézetek kapcsolódtak ehhez az egyedülálló programhoz.

 

A rendezvény díszvendége Peter Doherty ausztrál állatorvos volt, aki azért a tudományos munkáért kapta meg az orvostudományi Nobel-díjat, hogy milyen módon ismerik fel az immunrendszer T-sejtjei a vírusokat és baktériumokat. Online előadásának témája a COVID-19 pandémia volt.

A Táncsics gimnázium tanulói is részt vehettek a konferencián (Alzubi Fatima, Frankó Réka, Pusztai Beatrix és Szőke-Molnár Zsófi). Kísérő tanáruk Francziszti László biológia-kémia szakos tanár volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában