Fehérlófia

2021.12.07. 18:00

Ősi legenda születik újjá a csabai színpadon

Varázslatos darabot visz színre a csabai teátrum.

V. N.

Varázslatos jelmezek és díszlet készül a mesedarabhoz /Fotó: Bencsik Ádám/

A Békéscsabai Jókai Színház és a Viharsarok Táncszínház koprodukciójában született Fehérlófia című előadást, a dramatikus tánc, pergő ritmusok, mozgásban elmesélt absztrakt történetek jellemeznek. A vizuális élményt pedig a Mlinár Péter által megálmodott látványos jelmezek és a Lenkefi Zoltán tervei alapján készült óriásbábok, mozgatható, többfunkciós díszletelemek, misztikus, varázslatos képek tesznek majd még emlékezetesebbé.

 

Seregi Zoltán, a színház igazgatója a keddi olvasópróbán kiemelte, fontos, hogy az ifjúság is megismerkedjen ezekkel a történetekkel, melyek az identitásunk részét képezik.

A darabot az azonos című magyar népmese alapján, Szabó Attila írta. – De szokásunkhoz híven, tettünk bele egy kis csavart, hogy még közelebb hozzuk a történetet a gyerekekhez. És a látvány mögött ezúttal is van egy olyan üzenet, amit a fiatal nézőink a darabot látva magukkal vihetnek – árulta el ifj. Mlinár Pál az előadás rendezője és koreográfusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában