Budapest Bank

2021.12.02. 16:12

Nyolcmilló forintos támogatást kaptak a civilek Békéscsabán

Immár tizenkettedik alkalommal támogatja a Békéscsaba és térsége fejlődését szolgáló nonprofit kezdeményezéseket a Budapest Bank Békéscsabáért Program. Idén 15 civil szervezet nyert támogatást, összesen mintegy nyolcmillió forint értékben. Az eredményhirdetést csütörtökön tartották a bank Békéscsabai Szolgáltató Központjában.

Ny. L.

A Budapest Bank 2013-ban indította el a programot, melyben szorosan együttműködik Békéscsaba önkormányzatával. A közel nyolcmilliós forrást közösen biztosítják. Idén is két témakörben lehetett pályázni. A szabadidő aktív eltöltése kategóriában 12 szervezet nyert összesen ötmillió forintot. A másik témakörben a járványhelyzetből való társadalmi és gazdasági rehabilitációt elősegítő programokkal pályázhattak a civilek. Három szervezetnek összesen 2, 95 millió forintot ítélt oda a zsűri.

Az eredményhirdetés után a program nyertes szervezeteinek képviselői Kovács Anitával és Szarvas Péterrel /Fotó: Lehoczky Péter/

Kovács Anita, a Békéscsabai Szolgáltató Központ vezetője kiemelte, az első témakörben 38 pályázatból 12 nyert, a másodikban az öt pályázóból három.

– Nem csoda, hogy a szabadidő aktív eltöltését szolgáló kezdeményezések voltak többségben, hiszen Békéscsaba számtalan olyan természeti, építészeti és kulturális értékkel rendelkezik, amelyre nem csak a városlakók lehetnek méltán büszkék, hanem kiváló, aktív turisztikai célpontokat jelenthetnek – hangsúlyozta Kovács Anita. – Ugyanakkor nagyon fontosnak éreztük azt is, hogy a járványhelyzet közepén segítsük a vállalkozások rehabilitációját, talpon maradását.

Szarvas Péter polgármester kiemelte, örömére szolgál, hogy már tizenkettedik alkalommal tudnak a Budapest Bankkal közösen hozzájárulni a város és szűkebb régiójának fejlődéséhez, értékeinek megőrzéséhez, vállalkozásainak megtartásához. Köszönetet mondott valamennyi pályázónak, és a város minden civil szervezetének azért az elkötelezett munkáért, amit Békéscsabáért, a helyi ügyekért és a jövő építéséért végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában