Békés megye

2021.12.22. 17:27

Négy-négy maszk kerül tíz település minden postaládájába

A választókerületének mindegyik településén – így Békéscsabán, Csabaszabadiban, Csorváson, Gerendáson, Kétegyházán, Kétsopronyban, Kondoroson, Szabadkígyóson, Telekgerendáson és Újkígyóson – minden postaládába juttat maszkot saját jövedelméből – jelentette be a szerdán Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

L. B.

Fotó: Imre Gyorgy

Herczeg Tamás elmondta, immár közel két éve tart a koronavírus-járvány, és a szakemberek szerint zárt terekben ajánlott, sőt a szabályok szerint sok helyen kötelező is maszkot hordani. Hozzátette: sokan használnak textilből készült védőeszközt, viszont sokan vannak, akik egyszer használatos, eldobható darabokat öltenek magukra, amelyeket a szakértők szerint csak pár órán keresztül érdemes használni, ennek ellenére akadnak, akik napokon keresztül ugyanazt viselik.

Azért, hogy segítse a járvány elleni védekezést, és hogy minél többen lehessenek valós biztonságban, úgy döntött: saját jövedelméből egyszer használatos maszkokat vásárol és juttat el a választókerületében élőknek. 

Az összesen mintegy 150 ezer védőeszköz többsége korábban megérkezett, egy nagyjából 30 ezres szállítmány pedig szerdán futott be. Mutatta, hogy egy-egy kartondoboz kétezer darabot foglal magában.

Szerdán érkezett egy 30 ezres szállítmány Herczeg Tamás országgyűlési képviselő megrendelésére /Fotók: Imre György/

Hozzátette: úgy számolták, hogy a választókerületében 36 ezer postaláda található, azaz 36 ezer csomagot készítenek, amelyek borítékokba kerülnek. Egy-egy pakkba négy maszk, valamint egy üdvözlőkártya kerül. Hangsúlyozta: ebből is látható, érzékelhető, hogy a csomagok összeállítása hatalmas előkészítő munkát igényel, és közben rendkívül ügyelnek a higiéniára, a fertőtlenítésre.

Herczeg Tamás kifejtette, hogy a pakkok kiszállítása szintén komoly kihívást jelent, a munkában hivatalos terjesztők, valamint önkéntesek is részt vesznek, illetve ahova csak lehet, az országgyűlési képviselő személyesen viszi ki a maszkokat. 

A csomagokat a minap kezdték el eljuttatni a postaládákba a megyeszékhelyen kívüli településeken, Békéscsabán pedig a tervek szerint január második felében végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában