Személyszállítás

2021.12.07. 17:30

Kisbusz segíti a támogató szolgálatot Gyulán

Pályázati támogatásból vásárolt akadálymentesített kisbuszt a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás a támogató szolgálat feladatainak ellátásához. A jármű elsősorban a fogyatékossággal élő emberek szállításában lát majd el fontos szerepet.

P. G.

Dr. Kovács József, dr. Görgényi Ernő és Kiss Szabolcs mutatta be a járművet /Fotó: Kiss Zoltán/

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye sokrétű és összetett tevékenységet lát el. Feladatai közé tartozik a fogyatékossággal élő emberek személyszállítása, hiszen az intézmény munkatársai segítik őket eljutni iskolába, illetve például ügyintézésre – fogalmazott a gyulai városháza udvarán megtartott kedd délelőtti sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármestere elmondta,

ezt a szolgáltatást megfelelő járművel kell végezni, az előző azonban amortizálódott, ezért esedékessé vált egy kisbusz vásárlása.

Dr. Görgényi Ernő kitért arra, hogy az intézmény fenntartója a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet pályázati kiírásán nyert el 8 millió forintos támogatást, amiből egy használt, de újszerű kisbuszt szerezhettek be.

 

Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye intézményvezetője kiemelte, a jármű mind az ellátottak, mind a munkavállalók szempontjából előnyösebb, mint a korábbi volt. Ajtajai mindkét oldalra nyílnak a hátsó utasrészen, így könnyebb a ki- és beszállítást segíteni. Az említett pályázatnak köszönhetően a kisbusz akadálymentesítése is elkészült. Rámpa segíti a kerekesszékesek feljutását az autóra, míg oldalról mechanikus fellépőket helyeztek el.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, nagyon fontos beszerzés valósulhatott meg.

A járművet százszázalékos támogatással vásárolhatták meg, ami azért is volt nagyon fontos, mert az elődje mintegy 500 ezer kilométert futott, megérett a cserére.

– A jármű korosztálytól függetlenül, a legkisebbektől az idősebbek korosztályig alkalmas a fogyatékossággal élők, a kerekesszékes emberek szállítására, akár az egészségügyi rendelésekre, akár oltásra, akár bevásárlásokra szeretnének eljutni – fogalmazott. Dr. Kovács József elmondta, a beszerzés a mindennapokban a hétvégéken, a hétköznapokon a kistérség teljes területén jó szolgálatot tesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában