Helyi közélet

2021.12.23. 15:40

Ismét megtartották a Nemzetiségek Napját Mezőberényben

Ismét megrendezték a már hagyományosnak számító Nemzetiségek Napját a közelmúltban Mezőberényben, a városi piaccsarnokban.

P. G.

Mint a helyi önkormányzat tájékoztatásából megtudtuk, évek óta elmondható, hogy a településen erős nemzetiségi munka folyik. Immáron kilenc éve, hogy decemberben a Nemzetiségek Napján találkoznak az érintett szervezetek képviselői, és értékelik az éves tevékenységet, a mögöttük hagyott hónapok tapasztalatait. 

Ebben az esztendőben a városi piaccsarnokban rendezték meg az összejövetelt.

Ennek részeként idén a szlovák nemzetiség fogadta a szervezetek képviselőit és további olyan civil szervezeteket, művészeti csoportokat, amelyek ebben a rendhagyó évben valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy a tervezett programok megvalósuljanak, és színesebb, gazdagabb élményben részesüljenek a város lakói.

A településen erős nemzetiségi munka folyik /Fotók: Jenei Péter/

Az eseményen Borgula Györgyné, a rendező Mezőberényi Szlovákok Szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Siklósi István polgármester a nemzetiségek, művészeti csoportok vezetőinek köszönte meg a végzett munkát. Mint kiemelte, a szlovák, német, cigány nemzetiségi önkormányzatok és a munkájukat segítő nemzetiségi szervezetek kitűnő, példaértékű munkát végeznek.

– Az összefogás, a közösségi munka és a közös cél mindig eredményt hoz létre, és ez a Nemzetiségek Napján is bebizonyosodott amelynek keretében rendhagyó helyszínen, rendhagyó módon szervezett találkozó jöhetett létre – fogalmazott.

Dankó Béla országgyűlési képviselő a pályázatok nyújtotta lehetőségeket emelte ki, illetve szólt a nemzetiségek hagyományőrzésben és közösségépítésben betöltött szerepéről.

A Nemzetiségek Napja apropóján lehetőség nyílt arra is, hogy a helyi szlovákok pályázatának részeként életre hívott Újra együtt programot lezárják, összegezzék és köszöntsék a közreműködőket. Utóbbi szervezetek képviselői munkájuk eredményeként egy-egy roll-up-ot vehettek át, mely a művészeti csoportok fontos, szép pillanatát örökíti meg. A programok megvalósítását a Mezőberényi Szlovákok Szervezete pályázata tette lehetővé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában