Békés megye

2021.12.07. 14:00

Herczeg Tamás: a gyermekek szexuális nevelése csak a szülők joga

A gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga, és nem másé, erről szól a gyermekvédelmi törvény és a gyermekvédelmi népszavazás – mondta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a kedden Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Herczeg Tamás kiemelte, a népszavazás a gyermekekről szól /A szerző felvétele/

Hozzátette: a választási bizottság a minap négy kérdést hagyott jóvá. Mivel változott a vonatkozó jogszabály, elképzelhető, hogy jövő tavasszal, várhatóan áprilisban egy időpontban lesz a népszavazás és az országgyűlési választás. Herczeg Tamás kiemelte: szerinte fontos, hogy

csak szülői hozzájárulással tartsanak kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat; és lényeges nemet mondani arra, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek.

Jelezte: azt lehet tapasztalni számos nyugat-európai országban, hogy a 18 év alattiak akár szülői beleegyezés nélkül is kezdeményezhetnek kezeléseket, a nemváltás pedig megállíthatatlanul terjed. Például Svédországban a 13 és 17 év közöttiek körében 1500 százalékkal nőtt azok száma, akik ilyet kérnek, és ezen esetek szinte mindegyike mentális betegséggel, szorongással, depresszióval függ össze.

Dániában 12 éves kortól jelezhetik a fiatalok, hogy nem megfelelő testben születtek és hormonkezelést kezdeményeznek. Angliában szerkesztettek egy olyan, intézményekben is használatos kézikönyvet, amely egy kitalált kislányról szól, aki fiúvá vált.

Hangsúlyozta: nemet kell mondani arra is, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális, valamint a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be. Elmondta: Hollandiában és Dániában előfordul, hogy meztelen vendégeket hívnak meg gyerekeknek szóló műsorokba, a transzneműek arról beszélnek, hogy ők nem lányok és nem fiúk.

Van olyan mese, amelynek főhőse a nemi szervével old meg kihívásokat. Úgy véli, ezek a tartalmak öncélúak, nem segítik a gyermekek fejlődését.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő aláhúzta: a gyermekvédelmi törvény és a népszavazás is a gyermekekről szól, nem a felnőttekről, nincs bennük semmiféle állásfoglalás a felnőttek választásával, szexuális érdeklődésével, nemi identitásával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában