Uniós támogatás

2021.12.12. 09:12

Háromszázhatvanmillió forintból újult meg a gyopárosi rendezvénytér

Befejeződött Orosháza-Gyopárosfürdőn az új rendezvénytér kialakítása, amelyet több mint 360 millió forint uniós támogatásból valósított meg a település.

beol.hu

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

Az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a támogatásból barnamezős területek rehabilitációját lehetett elvégezni. A gyopárosi településrészen helyreállították egy volt határőrlaktanya területét, a helyén közösségi teret alakítottak ki. Lebontottak egy gazdaságosan már nem felújítható volt katonai épületet is.

A fejlesztés része volt egy szabadtéri színpad, büfé, vizesblokkok és elárusító mobil pavilonok építése, valamint a terület megközelíthetősége érdekében elvégzett útrekonstrukció. Parkolókat alakítottak ki, energiatakarékos térvilágítás készült és megújították a beruházás közvetlen környezetének zöldfelületét is. A beruházással lehetőség nyílik arra, hogy újabb helyszínen rendezzenek városi nagyrendezvényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában