Békéscsaba

2021.12.02. 15:44

A kormány döntéseit összegezte az országgyűlési képviselő

„Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra” szlogennel tartott sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Herczeg Tamás a megyeszékhelyen.

N. Sz.

20211202 Békéscsaba Fidesz sajtótájékoztató a képen Herczeg Tamás képviselő fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Az országgyűlési képviselő elmondta, hazánk a Fidesz-KDNP kormány döntései értelmében négy fontos területen is előre lép. A 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé az időseknek a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban. Hozzáfűzte, tavaly áprilisban döntöttek úgy, hogy a járvány miatti családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag részeként az időseket is támogatni szeretnék és visszaépítik a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat.

Kiemelte, januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér, ami összesen 600 ezer munkavállalót érint közvetlenül, és várhatóan a többi bérsávot is felfelé mozdítja. A minimálbér magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél.

Herczeg Tamás: Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra /Fotó: Bencsik Ádám/

Herczeg Tamás hangsúlyozta, a családi adóvisszatérítés is fontos lépés: csaknem kétmillió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. A magyar gazdasági növekedés az egyik leggyorsabb Európában, ez teszi lehetővé, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t.

– A gazdasági növekedésnek köszönhetően a gyermekes családok és a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt. Januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik keresetük. Az intézkedés érinti az őstermelőket, az alkalmazottakat és a diákmunkát végzőket is – mondta el Herczeg Tamás, kiemelve, hogy a felsorolt intézkedések jól mutatják a Fidesz-KDNP célkitűzését, miszerint Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában