Békéscsaba

2021.11.30. 08:15

Több százan vizsgáztak sikeresen

Végéhez közelednek, gyakorlatilag befejeződtek a horgászvizsgák idén Békés megyében – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

P. G.

20201115 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Apostol István József horgászik a Csorba tavon Miskolcon. képen: Apostol István József horgász

Fotó: Vajda János

A KHESZ beszámolójából kiderült, hogy az idei év történelminek és rendhagyónak számított az állami horgászvizsga bizonyítvány megszerzését illetően. Mint kiemelték, történelmi jelentőségét az adta, hogy az évtizedekig „offline” írásbeli és szóbeli vizsgáztatás rendszere gyökeresen átalakult. Az idei évtől hazánkban horgászvizsga kizárólag online tehető. A kandidálók elektronikus regisztrációt követően, adott időpontban és vizsgahelyszíneken, táblagépeken kitöltendő teszt formájában adhatnak számot a horgászatra vonatkozó jogszabályi előírásokról, a horgászatot érintő etikai kérdésekről, a Magyarországon honos halfajokról.

Minden horgásznak ismernie kell a szabályokat /Illusztráció: MW/

Békés megyében a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége koordinálásával öt térségi vizsgabizottság állt munkába az év elején, az első online horgászvizsgákat február 25-én tartották a KHESZ békéscsabai székházában, három egymást követő turnusban. A járványhelyzet idén is nehezítette a körülményeket, március 8-tól április közepéig országosan szünetelt a horgászvizsgáztatás. A nyitás után a meghirdetett időpontoknak megfelelően bonyolódtak a vizsgaprogramok, természetesen az adott szabályozásnak megfelelő maszkviselési kötelezettséggel, illetve a vizsgázók egyidejű létszámának korlátozásával. Novemberig a KHESZ által szervezett vizsgákon a megjelent 918 vizsgázóból 797-en tettek sikeres horgászvizsgát.

Az új vizsgarendszerről kiemelték, hogy kétségkívül korszakos előrelépést jelentett a horgászathoz szükséges előfeltételek teljesítéséhez. Az elektronikus vizsgafelületet kortól és nemtől függetlenül minden vizsgajelölt problémamentesen kezelni tudta, a vizsgák zökkenőmentesen zajlottak.

Februártól nyílnak a jövő évi időpontok

Az egyik utolsó idei Békés megyei horgászvizsgát a Békéscsaba és térsége vizsgabizottság tartotta november 25-én a szövetség békéscsabai székházában – tájékoztatott a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. Amennyiben lehetséges, idén még tartanak egy vizsgát Békéscsabán. A téli szünet után várhatóan jövő februárban nyílnak meg a KHESZ vizsgabizottságainak új horgászvizsga időpontjai, amelyre minden horgászjelölt regisztrációját várják. A mostani információk szerint a jelenlegi vizsgarendszer és feltételei nem változnak jövőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában