Koronavírus Békésben

2021.11.22. 15:49

Sorban álltak a vakcináért Békés megye kórházaiban

A vasárnapig tartó akcióhét keretében folyamatosan érkeztek hétfőn Békéscsabán, Gyulán és Orosházán is az oltópontokra azok, akik kérték a koronavírus elleni vakcinát. Aki időpontra érkezik, hamarabb végez, de regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet a héten menni.

beol.hu

20211122 Békéscsaba Oltópont fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

– Tartok a koronavírustól, aggasztanak a járvánnyal kapcsolatos hírek. Mivel több alapbetegséggel is küzdök, meggyőződésem, hogy szükséges felvenni a harmadik vakcinát is, nekem a második óta eltelt az öt hónap – mondta az újkígyósi Nagy István Tibor, aki a békéscsabai kórház előtt várakozott. Hozzátette, nem foglalt időpontot, spontán érkezett, élve az akcióhét lehetőségével.

A szintén sorban álló békéscsabai Istvánné Kertész Ilona azt mondta, az első védőoltására érkezett, Janssen-vakcinát kér. Hivatásából adódósan ügyelt a higiéniára, a fertőtlenítésre, nem is kapta el a koronavírust.

Ezért eddig nem igazán tartotta fontosnak, hogy felvegye a koronavírus elleni védőoltást. De egy műtét miatt szükségessé vált, ezért határozott úgy, hogy él az oltási akcióhét adta lehetőséggel, bár nem foglalt időpontot.

A békéscsabai Bibarcz Imre hozzátette: tart a koronavírustól, megijesztették a járvány negyedik hullámával kapcsolatos számok, ezért úgy határozott, hogy mivel eltelt öt hónap azóta, hogy megkapta a második oltását, felveszi a harmadikat is. Ő sem foglalt időpontot, regisztráció nélkül érkezett hétfőn délelőtt a békéscsabai kórház elé, de bízott benne, hogy így is hamar végezhet.

A békéscsabai kórházi oltópontoknál is hosszú sor alakult ki hétfőn /Fotó: Bencsik Ádám/

Lapunk munkatársainak tapasztalata szerint a békéscsabai kórház régi főbejárata előtt hétfő reggel, délelőtt hosszú, egészen a buszmegállóig tartó sor alakult ki. Ennek ellenére minden zökkenőmentesen haladt, a munkát polgárőrök és katonák is segítették, sőt a várakozókat a vöröskeresztesek meleg teával kínálták.

A várakozók többsége a harmadik vakcinára érkezett, ugyanakkor voltak olyanok is, akik éltek a lehetőséggel, hogy most, az oltási akcióhét részeként regisztráció nélkül kérhetik az elsőt is.

Akik időpontra jöttek, a sor elejére mehettek. Bizonyos időközönként egyszerre tíz-tizenöt várakozót engedtek be, majd következett a papírozás, és utána rövid időn belül be is adták a kért vakcinát.

Gyulán is jelentős érdeklődés mutatkozik a koronavírus elleni védőoltásra az oltási akcióhét keretében – tudta meg lapunk. Bár nem voltak nagyon hosszú sorok, egész nap és folyamatosan érkeztek a vakcinára várók a kijelölt oltópontra.

A hivatalos tájékoztató oldalon azt kérték az oltásra érkezőktől, hogy vigyék magukkal személyi irataikat – a személyi igazolványt és a TAJ-kártyát –, második és harmadik oltás esetén pedig a korábbi oltást igazoló dokumentumokat. Érdemes előre kinyomtatva, kitöltve és aláírva vinni a hozzájáruló nyilatkozatot, ami harmadik vakcina esetében is szükséges.

Orosházán is sokan jelentkeztek a vakcináért hétfőn reggel /Fotó: Orosházi kórház/

Orosházán is sokan vártak

Orosházán hétfőn reggel sokan vártak arra az oltópontok előtt, hogy felvegyék a koronavírus elleni vakcinát. A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet elé, a Könd utcába a többség úgy érkezett, hogy nem regisztrált és nem foglalt időpontot. Ők többet is várakoztak, hiszen ilyen esetben a regisztrációt érkezési sorrendben, a helyszínen végzik el szakemberek. Azoknak is javasolt időpontot kérniük, akik akár a második, akár a harmadik védőoltásukat igénylik. Aki így megy, a tapasztalatok szerint gyorsabban is végez. Egész hétre megemelték a foglalható időpontok számát.

Kapcsolódó cikkünk:

[embed]https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-megyeben-hat-telepulesen-varjak-az-oltasra-erkezoket-4517303/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában