találkozó

2021.11.21. 09:00

Sarkadra látogatott a román főkonzul

A napokban a hivatalban dr. Mokán István polgármester, dr. Pintér Magdolna jegyző, illetve a helyi román nemzetiségi önkormányzat tagjai fogadták a gyulai román főkonzult, Florin Vasiloni Trandafirt, valamint a Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye gyulai püspökségének elöljáróit.

L. B.

Ahogy a városvezető, úgy a főkonzul is kiemelte: tovább erősítenék a kétoldalú kapcsolatokat, feltárnák az együttműködés további lehetőségeit. A polgármester emellett beszélt a helyi beruházásokról, így a magyar–­román határon átnyúló program keretében folyó és tervezett beruházásokról is. A diplomata szerint örömteli, hogy Sarkadon segítik, megbecsülik a román nemzetiségi önkormányzatot, a román közösséget.

A megbeszélést követően a Szigeti temetőben fejet hajtottak az ott eltemetett magyar és román katonák sírhelyeinél, majd a román nemzetiségi önkormányzat tagjaival és az egyházi vezetőkkel közösen elhelyezték az emlékezés koszorúit, virágait a román és a magyar hősi halottak nyughelyénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában