galériával

2021.11.17. 19:52

Példát mutatnak sorstársaiknak, elismerték a Békés megyei kiváló diákokat

Kiváló tanulóit díjazta a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, támogatva ezzel azokat a gondoskodásában élő gyermekeket, akik példaértékű munkát végeznek az iskolapadban. A megyében 37 kiválóságot tüntettek ki, Békéscsabán 13 gyermek vehette át az ajándékát szerda délután.

Vágvölgyi Nóra

20211117 Békéscsaba Szent Ágota Alapítvány kivállósági díjakat adott át a békéscsabai központba Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

– Az előző tanév végén írtunk ki felhívást az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolában tanuló diákjaink számára. Azt kértük tőlük, ha tanév végi tanulmányi átlaguk 4-es és 5-ös között van, küldjék el bizonyítványuk másolatát. Célunk ezzel elsősorban az volt, hogy a jutalommal motiváljuk a családjukból kiemelt gyermekeket, és általuk példát mutassunk a sorstársaiknak – avatott be minket Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója.

A felhívásra összesen 372, a kritériumoknak megfelelő pályázat érkezett az ország 13 megyéjéből. A héten Békés megyében három helyszínen 37 kiválóságot köszöntöttek.

– Minden pályázó gyermeket díjaztunk, egyszeri rendkívüli zsebpénzt, könyvjutalmat, pólót és egy oklevet kaptak. Ezek a fiatalok úgy vélem, a társaikat is ösztönözhetik a tanulásra, ugyanakkor megmutathatják a külvilágnak, hogy akik nevelőszülőknél vagy lakásotthonokban élnek, éppúgy képesek helytállni a tanulásban – osztotta meg velünk a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója.

Békéscsabán tizenhárom kiváló tanulmányi eredménnyel végzett gyermek vehette át az ajándékát /Fotó: Imre György/

Hozzátette,

az elmúlt években komoly kihívást jelentett a diákok számára a távoktatás, de ezek a fiatalok bizonyították, hogy ilyen körülmények között is képesek kihozni magukból a legjobbat.

– Tudom, hogy rengeteg munka van emögött, és a nevelőszülők, valamint a lakásotthonban lévő kollégák is mindent megtettek azért, hogy ezek a fiatal és szorgalmas tehetségek, 4-es és 5-ös tanulók legyenek – hangsúlyozta.

Szentiné Süle Veronika 8 éve nevelőszülő, idén mindhárom nevelt gyermeke kiérdemelte a kiválósági díjat. Mint mondta, számára fontos, hogy a gyerekek helytálljanak az iskolában, mert szerinte ezzel teremthetik meg a saját jövőjüket, tehetik le az élethez szükséges alapokat. Elárulta, mindegyik gyermek eredménye jelentősen javult, miután hozzájuk kerültek, Titanilla jóval a négyes átlag alatt teljesített, Karcsi kettes tanuló volt, most pedig mindkettőjük átlaga négyes fölött van.

– Karcsival, Titanillával és Amandával is meg szoktuk beszélni a célokat, közösen kitűzzük, én pedig segítem őket abban, hogy el is érjék azokat – fűzte hozzá a nevelőszülő. Veronika egyik nevelt gyermeke, Nagy Titanilla 17 éves és a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikumba jár. Nyomdaipari szakon tanul, és ebben a szakmában is szeretne majd elhelyezkedni.

– Szeretem a nevelőszüleimet és a többieket, jókat szoktunk beszélgetni, nevetni, játszani. Ma már elsősorban magamat motiválom a tanulásra. Hetedikes korom óta a kedvenc tantárgyam a kémia, akkoriban szerettem meg, és azt mondják, jó is vagyok benne – mesélte a fiatal tehetség, akinek elsődleges célja, hogy sikeres felnőtt legyen. – Egy jó munkahelyet és – ha eljön az idő – egy saját családot szeretnék majd.

Elismerik a tehetséges ifjú diákjaikat

Az idén először kiírt kiválóságpályázatot jövőre is meghirdeti a szolgáltató, ám a tervek szerint jelentősen kibővítik majd a díjazottak körét: – Kiváló tanulóink mellett figyelmet fordítunk a tehetséges gyermekekre, azokra, aki valamilyen sportágban, művészeti tevékenységben kiemelkedően teljesítenek. Küldetésünknél fogva jövőre azokat a gyermekeket is szeretnénk elismerni, akik aktívan részt vesznek közösségük életében, figyelmet fordítanak a környezetükben élőkre, segítik, támogatják őket – emelte ki Bulla Erika az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában