felajánlás

2021.11.26. 10:01

Orosházi alkotók képeivel gyarapodik a múzeum

Egyre több alkotó dönt úgy, felajánlja munkásságának egy-egy értékes darabját a Nagy Gyula Területi Múzeumnak. Erre az elhatározásra jutott két orosházi alkotó. Kruzslicz Zsolt egy festményét ajánlotta fel. Elmesélte, ez egy tartozása a város felé.

Cs. I.

– Még a kétezres években készítettem. Erdélyi művésztelepre kaptam meghívást, ahova az önkormányzat támogatásával juthattam el. Kolostor kerengő című képemet ott festettem, aminek mostantól méltó helye legyen a képtár – fogalmazott a fiatalember.

Dénes Attila szerencsés embernek vallja magát. 1993-ban Nagy Gyuláról készíthetett portrékat, miközben a múzeum névadója békésen üldögélt, s közben sok izgalmas történetet megosztott az alkotóval.

Dénes Attila és Kruzslicz Zsolt képeiket adományozták a múzeumnak /A szerző felvétele/

– Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy türelmesen eltöltötte velem azt az értékes időt, míg elkészültem a portréjával. Karakteres arca megragadott. A képet a városnak adományozom, úgy gondolom, itt lenne a legméltóbb helye – tette hozzá, miközben Józó Tamásné igazgatóval ledokumentálták az adományozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában