Településfásítási Program

2021.11.17. 07:56

Harminc gömbszivart ültettek Kondoroson

A Településfásítási Program nyertes pályázatának köszönhetően kedden Kondoroson Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Ribárszki Péter polgármester, az általános iskola diákjai, a kertbarátkör tagjai, valamint a Településüzemeltető Nonprofit Kft. (TESZI) munkatársai 30 gömbszivarfát ültettek el a 44-es számú főút belterületi szakaszán, az újliget közelében.

Ny. L.

Ribárszki Péter és Herczeg Tamás /Fotó: Ribárszki Péter Facebook-oldal/

A polgármester kiemelte, folytatódott a hagyomány a városban, hiszen 2018 novemberében az első, „Ültess fát a jövőnek!” programban a kondorosi piactértől a Szarvas felé vezető kerékpárút melletti szakaszon 120 díszcseresznye-csemete, míg 2019-ben a Rózsa téren 70 juharfa került az ültetőgödrökbe.

Ribárszki Péter és Herczeg Tamás /Fotó: Ribárszki Péter Facebook-oldal/

Herczeg Tamás hangsúlyozta, a faültetésnek sokféle haszna van, nemcsak nekünk, hanem a jövő generációnak is. Többek között hozzájárul az egészségesebb környezet megteremtéséhez, az élhetőbb települések kialakításához és a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez. Az sem mellékes, hogy a diákok a helyes faültetés módját is megtanulhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában