khesz

2021.10.21. 07:00

Ritkaságokkal folytatódtak a haltelepítések a Körösökön

Az elmúlt időszakban is folytatta a telepítéseket a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a kezelésébe tartozó vizekben – erről Facebook-oldalán számolt be részletesen a KHESZ.

P. G.

Mint megtudtuk, néhány hete számos olyan halfajt helyeztek ki a szövetség vízterületeire, amelyek általánosságban kisebb egyedszámban vannak jelen folyóinkban, holtágainkban, valamint a tavainkban. A jobb megmaradási esélyt biztosító egy- és kétnyaras korosztályt képviselő süllők, dévérkeszegek, jászkeszegek, compók, illetve a később „érkezett” szilva­orrú keszegek és paducok a faj igényeinek megfelelő élőhelyi környezetekbe kerültek.

A ritkább, kuriózum halfajok után a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége jelentősebb mennyiségben háromnyaras pontyokkal is frissítette vízterületeinek halállományát októberben. A visszafogható, 1,5 kilogramm átlagsúlyú standard halak mellett egynyaras süllőket (15 dekagramm), szintén egynyaras pontyokat (4 dekagramm), illetve kétnyaras compókat (20 dekagramm) helyeztek ki.

Utóbbi érdekessége, hogy az állományban úgynevezett arany compók is megtalálhatóak voltak, ami ennek az amúgy is szép küllemű halnak kevésbé közismert, de a tenyésztésében nem annyira ritka színváltozata. A KHESZ a Facebookon közzétett tájékoztatásban kitért arra is, hogy a halasítást várhatóan az ecsegfalvi tógazdaság háromnyaras pontyaival, valamint dévérkeszegek kihelyezésével folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában