osztálytalálkozó

2021.10.05. 07:28

Nosztalgiáztak az egykori nagyszénási diákok

Találkoztak azok az egykori diákok, akik 1956-ban végezték el a 8. osztályt.

Cs. I.

Hajdú Jánosné főszervező elmondta, ők, a lányok negyvenhárman voltak. A fiúk külön tanteremben tanultak. Az akkor elballagók 25 éves találkozójuk óta ötévente újra megszervezik a közös emlékezést. Idén, 65 év után is nosztalgikus hangulatban elevenítették fel diákéveiket. Azóta felcseperedtek gyermekeik, születtek unokák, sőt, dédunokáik is vannak. Büszkék gyermekeikre, szeretteikre, ez derült ki az idei összejövetelükön, ahol kaptak egy hálás feladatot, aminek szívesen részesévé is válnak.

Örömmel idézték fel a hatvanöt évvel ezelőtti emlékeket /Fotó: BMH/

A szénási helytörténészek ugyanis a település egykori kisiparosai és kiskereskedői múltját kutatják. A cél, hogy feltárják azokat az adatokat, személyeket, munkásságukat, akikről eddig csak keveset tudtak. Ehhez ad segítséget az a korosztály is, akik nyolcadikos ballagásuk 65. évfordulója alkalmából szerveztek találkozót. Tíz hölgy és három férfi jelent meg hozzátartozójával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában