frissítve/BÉKÉS MEGYE

2021.10.04. 18:19

Leállt a Facebook és az Instagram, nem működik a Messenger sem

Több olvasónk is jelezte, hogy hétfőn a kora esti órákban a népszerű közösségi oldalak sem a weboldalról, sem az applikációban nem érhetők el. Az üzenetküldő alkalmazást sem lehet használni.

Frissítés:

Hétfőn éjfélkor ismét elérhetővé vált a Facebook, illetve a céghez tartozó Messenger, Instagram és a WhatsApp üzenetküldő is. Ez volt az óriásvállalat történetében a legnagyobb leállás, a vállalat arról is beszámolt, hogy a belső – az alkalmazottak által használt – rendszereik is összeomlottak.

A Facebookon belül a kiesés szinte az összes belső rendszert tönkretette, amelyet az alkalmazottak kommunikációra és munkára használnak. Az alkalmazottak csak a munkahelyükön biztosított Outlook e-mail fiókjaikon keresztül tudtak beszélni egymással. Több, egymástól független forrásból is úgy tudjuk, hogy a Facebook több mérnökét is elküldte a vállalat amerikai adatközpontjaiba, hogy „kézi vezérléssel„ próbálják kijavítani a problémát – írja az Origo.

A cég Twitter oldalán a következőt írta:

„Azoknak a vállalkozásoknak és embereknek, akik tőlünk függnek: sajnáljuk. Keményen dolgoztunk, hogy visszaállítsuk az alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférést, és örömmel jelenthetjük, hogy visszatértünk. Köszönjük, hogy velünk vagytok.”

Korábban írtuk:

Szerkesztőségünkben is észleltük a problémát, amit megerősített az a honlap is, ahol az elérhetetlenné váló weboldalakat és a nem működő alkalmazásokat lehet jelenteni.

Információink szerint a világ több pontjáról jelezték már, hogy elérhetetlenné vált számukra a Facebook, a Messenger és az Instagram is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában