programsorozat

2021.10.29. 17:57

Kolbászolj velünk Csabán és Gyulán

Megkezdődött a Kolbászolj velünk! – Gasztrotúra a csabai és a gyulai kolbász hazájában című programsorozat pénteken. Az esemény részeként három napon át a két városban, Békéscsabán és Gyulán huszonöt állomáshelyen gasztronómiai kalandokkal, kóstolókkal és rendszeres gasztrojárattal várják az érdeklődőket.

P. G.

Fotók: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

Gyulán a Világóra környéke tölti be a bázishelyszín szerepét. Pénteken délután három órakor már jó néhányan nyüzsögtek a standok körül, érdeklődtek a gyulai kolbász és a gyulai pálinka iránt, illetve a Körös Kosár termelői közösség termékei iránt.

Elsőként Simon Melindával, Simon Barnabással és dr. Kelen Botonddal váltottunk néhány szót. Mint elárulták, Budapestről érkeztek a hosszú hétvégére Gyulára, és kifejezetten azért választották a fürdővárost, mert nagyon sok jót hallottak róla. Arra a kérdésre, hogy miért is vásároltak méteres gyulai kolbászból, úgy fogalmaztak, Gyulán egyértelmű, hogy vesznek a gyulaiból.

Fotók: Imre György

Laczó Attila feleségével és három gyermekével Vácról utazott Gyulára szintén a hétvégére. – Előzetesen nem tudtuk, hogy most lesz a Csabai Kolbászfesztivál, de örülünk, hogy így alakult – mondta Attila, majd elárulta, ők is vásároltak a méteres gyulai kolbászból. Egyrészt, mert szeretik a finomságok, másrészt, mert illik a rendezvényhez.

Tamáskovitsné Gila Éva, a Gyulahús Kft. marketingmendzsere elmondta, tavaly a járványhelyzet idején már életre hívtak hasonló programokat előbb a pálinkafesztivál, majd a kolbászfesztivál idején, amikor utóbbi rendezvények lettek volna. – A kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált, szinte minden turista egy-egy szál méteres gyulai kolbásszal ment haza. Idén pedig szerettük volna folytatni a hagyományt, amihez pecsétgyűjtés is párosul. Gila Éva elárulta, a méteres kolbász és a csípős termékeik a legnépszerűbbek.

Lábadi Esztertől, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. marketingmenedzserétől megtudtuk, hogy a gasztrotúrát a Békéscsabai Turisztikai Egyesület és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. szervezi, míg a gasztronómiai programkínálatot, valamint a túrákat és a transzfert a Gyula–Békéscsaba Térségi TDM-Szövetség koordinálja.

A két városban, Békéscsabán és Gyulán összesen huszonöt állomáshelyen várják az érdeklődőket. Utóbbi városban egyebek mellett a Gyulai Várfürdő, a vár és az Almásy-kastély, főzdék, éttermek csatlakoztak a gasztrotúrához, Békéscsabán szintén vendéglátóhelyek, a Kolbászkaland szabadulószobája, a Munkácsy Múzeum, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Hagyományőrző Kulturális Kör Öreg háza is várja a vendégeket, de lesz kerékpártúra és templomi koncert is színesíti a lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában