segítség

2021.10.28. 17:28

Készülhetnek a lekvárok és az ivólevek Békés több városában is

Befőző automatákat és aszalógépeket, valamint receptkönyvet kapott a Civil Összefogás Fórum a megye több városában, Békéscsabán, Gyulán, Békésen és Orosházán.

Licska Balázs-Papp Gábor

20211028 Békéscsaba Adományokat kaptak a civil szervezetek a képen Such Tamara intézményvezető Herczeg Tamás képviselő Heizler Norbert koordinátor Szrnka Pálné elnök Schriffertné Locskai Henriett Szőnyi Kinga elnök fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Befőző automatákat és aszalógépeket, valamint receptkönyvet adott át Heizler Norbert, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) országos koordinátora és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke csütörtökön a megye több városában, Békéscsabán, Gyulán, Békésen és Orosházán. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, hogy

egy intézmény és három civil szervezet gazdagodott a berendezésekkel, amelyekkel helyi alapanyagokat dolgozhatnak fel.

Az eszközöket Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban a békéscsabai Életfa idősek otthona (Such Tamara), az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete (Schriffertné Lócskai Henriett), a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége (Szrenka Pálné), illetve az Újkígyósi Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (Gedó Csilla) vette át.

A békéscsabai átadón Gedó Csilla, Such Tamara, Herczeg Tamás, Heizler Norbert, Szrenka Pálné, Schriffertné Lócskai Henriett és Szőnyi Kinga /Fotó: Bencsik Ádám/

Békésen, a polgármesteri hivatal udvarában vehette át négy civil szervezet vezetője, képviselője az eszközöket. Kálmán Tibor polgármester elmondta, a városban kiemelt figyelmet szentelnek a helyi termékekre, jelenleg is zajlik egy védjegy kidolgozása ennek érdekében.

Szólt jól működő szociális szövetkezetükről, amellyel együttműködésben összesen kétezer liter almalevet biztosítanak a gyerekeknek.

Az új eszközökkel befőttek, levárok, ivólevek készülhetnek majd Békésen is /Fotó: Imre György/

Békésen a helyi Hétkrajcár Egyesület elnökének, Izsó Gábornak egy aszalógépet adtak át. A Mezőberényi Szlovákok Szervezetének elnöke, Borgula Györgyné, a Mezőberényi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Frei Zita Gabriella és a gyomaendrődi Rózsahegyi Iskola Diákjaiért Alapítvány munkatársa, Szabó Péterné egy-egy befőzőautomatát vehetett át szervezetük nevében. Heizler Norbert elmondta,

adományozóik jóvoltából öt éve indították a programjuk fontos célja, hogy korszerűsítsék a gyermekétkeztetést, hogy több helyi alapanyagot dolgozzanak fel a konyhák.

Ezért alkottak meg egy receptkönyvet, amely mind a négy évszakban kínál ötleteket, praktikus megoldásokat. Az eszközök abban segítenek, hogy befőttek, levárok, ivólevek készülhessenek, a gyümölcsöket, zöldségeket újszerű technológiával, tartósítószermentesen dolgozhassák fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában