VOSZ-gála – galériával

2021.10.02. 19:46

Idén is elismerték a legkiválóbbakat Gyulán

Idén a gyulai PowerBeat ütőegyüttes, a Békés Megyei Mentőalapítvány és a békéscsabai Balkán Táncegyüttes érdemelte ki a Békés Megyei Prima-díjakat. Az elismeréseket a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés Megyei Szervezete által szervezett szombat délutáni gálán adták át a gyulai Vigadóban. Ugyanitt a Kiváló vállalkozó díjak is gazdára találtak.

Papp Gábor

Az eseményen Nagy Mihály László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a programot. Mint előzetesen elmondta, idén is a megye kulturális és tudományos életének reprezentásai közül hármat tüntetnek ki az ünnepségen. Szólt Demján Sándor, a VOSZ 2018-ban elhunyt Örökös Elnökének munkásságáról és arról a törekvéséről, amelynek mentén a kultúra támogatására létrehozta a Prima Primissima díjat. Kitért arra, hogy az ünnepségen a 43., 44. és 45. Békés Megyei Prima díjakat adták át. Ezt követően emlékfilmet vetítettek le Demján Sándorról, majd a Fábián István vezette gyulai PowerBeat ütőegyüttes adott műsort.

Fotók: Kiss Zoltán

Az idei első megyei Prima-díjat a Magyar Zeneművészet kategóriában a PowerBeat tagjai érdemelték ki. A kitüntetést dr. Valastyán Pál, a Demján Sándor Alapítvány kuratóriumi elnöke, Balogh Mária OTP fiókigazgató és Fáskerti László, a gyulai F&O Kft. ügyvezetője adta át Fábián Istvánnak, valamint Szikes Sára és Fábián Roland zenekari tagoknak.

A Magyar Tudomány kategóriában ebben az évben a Békés Megyei Mentőalapítvány érdemelte ki a megyei Prima-díjat. Az elismerést Kárász László, Csendes Csaba és Schneider László vezető mentőtisztek vették át dr. Kovács József országgyűlési képviselőtől, Zsigmondné Horostyák Emőkétől, az Erste Bank békéscsabai fiókigazgatójától, valamint dr. Timár Andreától, Gyula város aljegyzőjétől.

Dr. Kovács József köszöntőjében kiemelte, káprázatosnak és tiszteletreméltónak tartja, hogy a Nagy Mihály László vezette vállalkozók folyamatosan megtartják a Prima-díjak átadását és ezzel továbbvisznek egy nagyon fontos tradíciót.

Gesztesi Béla, a VOSZ ügyvezető igazgatója elmondta, élményekben gazdag és lélekemelő program részesei lehettek az ünnepségen. Hangsúlyozta, egy-egy megyei Prima-gála lebonyolítása komplex projekt, amelyben mindenkinek a maximumot kell nyújtania. Kiemelte annak fontosságát, hogy a VOSZ megyei szervezete magas színvonalon fenntartja a Prima-díjak hagyományát, majd úgy vélekedett, soha nem volt ennyire szükség lélekemelő rendezvényekre, összetartásra és az együvé tartozás érzésére, mint napjainkban.

A köszöntő után bejelentették, hogy a Magyar Népművészet kategóriában a 30 éves fennállását ünneplő Balkán Táncegyüttes érdemelte ki ebben az évben a megyei Prima-díjat. Az elismerést dr. Lits József, a VOSZ felügyelő bizottságának elnöke, Balogh Enikő, a Budapest Bank békéscsabai képviselője és Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője nyújtotta át az együttest képviselő Majthényi Dániel elnöknek és táncpartnerének.

A 15. Békés megyei Prima-gálát Fabó István, a VOSZ Békés megyei szervezete társelnökének szavai zárták.

Kiváló vállalkozókat is díjaztak

A program következő részében Kiváló megyei vállalkozókat díjaztak. Az elismeréseket Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád, a gyulai Patrióta étterem vezetői, Kucseráné Baranyi Katalin, a Prima-Protetika Kft. ügyvezetője, dr. Kuruczné Tóth Tímea és dr. Kurucz Norbert a békéscsabai e-Management Kft. tulajdonosai, Apáti-Nagy István és Kecskeméti Mihály, a békéscsabai Ferro Projekt Kft. vezetői és Papp József mezőhegyesi vállalkozó vehették át.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöksége idén is megrendezi a Vállalkozók Napját Budapesten, a Művészetek Palotájában. A december 3-i fővárosi ünnepség keretében a VOSZ Békés megyei szervezete egy személyiséget, Vodova Jánost a gyomaendrődi Skylotec Hungary ügyvezetőjét javasolta a kitüntetésre. A budapesti rendezvényre szóló meghívót a gyulai rendezvényen adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában