videóval

2021.10.07. 08:23

Haluskáztak a kondorosi szlovákok

A Kondorosi Szlovák Önkormányzat és Szlovák Klub szervezésében, a járványhelyzet miatt idén szűkebb körben, meghívásos alapon került megrendezésre a XIV. Hagyományőrző Haluska Nap.

beol.hu

Szombaton délelőtt Kondoroson a Napsugár Vendéglőben Krajcsovicz Andrásné a Békés Megyei Szlovák Önkormányzat elnöke, Ribárszki Péter Kondoros város polgármestere, Zelman Ferenc az Országos Szlovák Önkormányzat alelnöke és Fábri Judit régió vezető köszöntötték a megjelenteket.

Krajcsovicz Andrásné elmondta, az elmúlt év nagyon nehéz és szomorú volt, hisz 13-an hagyták itt a Szlovák Klub tagságát. Ezért is volt annyira fontos az újra találkozás, melynek mottója az volt: „hogyan tovább, együtt!” valamint az, „hogy ha szombat, akkor haluskát főzünk!”

Fotók: Oláh Péter, Kollár Attila

A megjelentek megemlékeztek Sárkány Mihály mestercukrászról is, aki az elmúlt évek Haluska Napjain a zsűri elnöki tisztét töltötte be. A megnyitót követően családias hangulatban, baráti beszélgetésekkel és a finom haluskák, tésztalevesek és derelyék elkészítésével gyorsan eltelt a délelőtt.

A programot a Szarvasi Tessedik Táncegyüttes fiatal táncosainak színvonalas fellépése színesítette. A nap végén a zsűri értékelte az elkészült finom ételeket, kiemelve, hogy minden csapat nagyon kitett magáért és ezért ezen a napon külön-külön is az első díjat érdemelték meg.

A haluskát készítő gyerekek különdíjként a Sárkány Mihály mestercukrász emlékére felajánlott tortát vehették át. A rendezvény zárásaként az elnök asszony megköszönte a részvételt, kiemelve és reményét adva annak, hogy jövőre már újra teljes létszámban, korlátozás nélkül láthatnak mindenkit vendégül a XV. Haluska Napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában