digitális

2021.10.03. 19:00

Élményközponttal bővül a békési civil ház

Digitális élményközpontot alakítanak ki a békési civil házban – tájékoztatott Kálmán Tibor polgármester.

P. G.

Mint elmondta, a csütörtöki képviselő-testületi ülésen döntöttek annak a vagyonkezelési szerződésnek a megkötéséről, ami egy lépésről lépésre tartó folyamat következő állomása is.

– Ennek részeként a civil ház az intézmény kezelésébe kerül – fogalmazott Kálmán Tibor. Hozzátette, mindez több dolog miatt is fontos. – Eddig is szoros volt a kapcsolat az önkormányzat, a civilek és a kulturális központ között, ami most még nagyobb lendületet kap. Emellett a civil ház teljesen új funkciót fog kapni, és digitális élményközpontként működik majd a következő időszakban – fogalmazott. Olyan 21. századi modern technikai eszközöket fognak bemutatni, amelyek hamarosan a mindennapi élet részeivé válhatnak.

Robotok, 3D nyomtatók és egyéb különleges informatikai eszközök is megjelennek az intézményben, amelyben egy belső átalakítás is történik majd. Mint mondta, bízik benne, hogy mindezt akár már idén láthatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában