békés megye

2021.10.28. 13:34

Együtt faragtak töklámpást a nevelőszülők és gyermekeik

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyomaendrődi irodájának munkatársai családi délutánt szerveztek szerdán a Dévaványán, Gyomaendrődön, Hunyán és Szarvason gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek és nevelőszüleiknek.

V. E.

– Szolgáltatónk fontos feladatának tartja a rá bízott gyermekek élményszerű nevelését, fejlesztését. Az élménypedagógiai programok szervezése során az a célunk, hogy a különböző típusú programokkal minél sokrétűbb élményeket nyújtsunk. Az ilyen események az összetartozás érzését és a társas kapcsolatok erősítését is szolgálják – hangsúlyozta Kisné Fekete Marianna, a Békés megyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője.

– Lisztet, cukrot, tojást, sütőport, narancsot rakott mami a süteménybe és természetesen sütőtököt. De még narancshéjat is reszelt bele – sorolta a kilencéves Jocó annak a süteménynek a hozzávalóit, amivel a sütőtökös ételek versenyére neveztek.

A délután főszereplője az ősz egyik kedvence, a sütőtök volt. A családok különleges ételekkel, italokkal nevezhettek a tökös ételek versenyére, amit a nevelőszülői tanácsadókból és szakmai vezetőből álló zsűri értékelt. A legfinomabbat Kovács Ella nevelőszülő sütötte, akinél négy gyermek nevelkedik. Ella a Borzas Kata elnevezésű sütemény őszi változatával ért el nagy sikert, amelyben a baracklekvárt sütőtökpürével helyettesítette. Jocóék sütije második lett, és a gyerekek nagy kedvence, a sütőtökös ivólé ért még el dobogós helyezést. A nevelőszülői tanácsadók pedig sült sütőtökkel és teával vendégelték meg a családokat.

A családi délutánból természetesen nem maradhatott el a töklámpás faragás. Többen most először készítettek ilyet. Köztük Földi Éva is, aki négy hónapja nevelőszülő, jelenleg négy gyermek él nála.

– Mindig szerettem gyerekekkel foglalkozni, korábban eladóként dolgoztam, de nem bántam meg, hogy váltottam. Először vagyunk ilyen családi napon, örülök, hogy eljöttünk – fogalmazott a nevelőszülő. A nála élő hétéves Amirának is ez volt az első tökfaragása, ő a többiekkel ellentétben, nem ijesztő, hanem mosolygós tököt faragott, persze némi segítséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában