Battonya

2021.10.02. 13:00

Bevételt növelne az önkormányzat

Ülésezett a képviselő-testület, hatályon kívül helyezték a képviselők tiszteletdíjának átmeneti szabályozásáról szóló önkormányzati rendeletet (újra üléseznek, októbertől ismét megkapják járandóságukat).

Cs. I.

A talajterhelési díjról szóló önkormányzati rendeletüket is módosították, haladékot kaptak a lakosok. Kiderült, népkonyha-szolgáltatást vehetnek igénybe a battonyaiak novembertől. Eddig 200 igénylő jelentkezett. 1500 adagig van kapacitás, és kiszállításra is van mód 40 kilométeres körzeten belül.

Felvázoltak bevételt növelő, kiadást csökkentő terveket is. Kidolgozzák a kommunális adót érintő rendelet módosítását, a pályázatíró iroda sorsára vonatkozó lehetséges változtatásokat, az adósok listájának közzétételi lehetőségét. Elhangzott, a település méretéhez képest kevés Battonya adóbevétele. Nincs pályázati önereje a városnak, lévén 1,5 milliárd forint TOP Plusz pályázat érkezhet, az önerőt ehhez valahonnan finanszírozni kell. Felmerült a települési adó, jelesül a földadó bevezetése. Azokat érinti, akik bérbe adják termőföldjüket. Döntés nem született ezen az ülésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában