beruházás

2021.10.07. 11:27

Az Építők útja két csabai városrészt köt össze

Hamarosan véget érnek a munkálatok az Építők útjánál, valamint a Lencsési út és az Ilosvai utca kereszteződésénél.

Licska Balázs

20211007 Békéscsaba Építők útja építése Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A beruházás keretében összekötik a Lencsési-lakótelepet és a Kétegyházi utat – jelentették be a csütörtökön a városházán tartott rendezvényen.A városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője, dr. Sódar Anita emlékeztetett, az önkormányzat 770 millió forintot nyert a beruházásra.

Egyrészt korszerűsítik az Építők útja meglévő 330 méteres szakaszát, továbbá 560 méternyi utat építenek annak folytatásaként a Csányi utcáig. Emellett több száz méteren alakítanak ki gyalog- és kerékpárutat, bicikliutat, járdát, nyitott kerékpársávot és kerékpáros nyomot.

Két helyen épül zebra és biciklis átkelőhely: a Kétegyházi út és az Építők útja, illetve a Lencsési út és az Ilosvai utca sarkán.

Fejlesztik a csapadékvizet elvezető rendszereket, kiépítik a közvilágítást is. Másrészt immár szélesítették és felújították a Csányi utcát, megerősítették a burkolatot az Ilosvai utcában. A Csányi és az Ilosvai utcákban, valamint az Erdélyi soron kerékpáros nyomot festettek fel.

Hamarosan véget érnek a munkálatok, és év végéig birtokba vehetik a közlekedők az Építők útját /Fotók: Imre György/

Szarvas Péter polgármester kiemelte, a Lencsési-lakótelepen és a környező városrészekben 17 ezren élnek, a Kétegyházi úton lévő vállalkozások pedig fejlődnek, egyre több embert foglalkoztatnak.

Az Építők útja megépítése révén gyorsabban, könnyebben juthatnak el egyik helyről a másikra a békéscsabaiak, emiatt a fejlesztést zöld, környezetet kímélő beruházásként értékelte.

Elmondta, az elmúlt években nőtt az autós és kerékpáros forgalom is a városban, az önkormányzatnak tehát akad feladata, segítenie kell a közlekedőket. Jelezte: a város lehetőséget kap arra is, hogy a Dózsa György út és a Corvin utca forgalmas, 600 méteres szakaszán korszerűsítsék az utat.

Jövőre folytatódik a beruházás

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a cél az, hogy olyan hálózatot alakítsanak ki, amely lehetővé teszi a gyors és biztonságos közlekedést, hiszen annak köszönhetően, hogy az autósok rövidebb úton jutnak el a Lencsési-lakótelepről a Kétegyházi útra, a környezetet is kevésbé terhelik. Kiemelte: az Építők útja kiépítése a mostani beruházással nem ér véget. Jövőre a Modern Városok Program keretében folytatódik, összekötik a Csányi utca és Építők útja találkozásában lévő csomópontot a Lencsési úttal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában