tizenötödik

2021.09.26. 07:01

Tökmulatságot tartottak Békésen

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Békési Tökmulatságot szombaton a Nefelejcs székházban.

P. G.

20210925 Békés Tökmulatság tökfaragással és tökből készült ételekkel Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Kálmán Tibor polgármester megnyitója után mesét mondott Dihen Ferenc, és műsort adtak a Fürkész Óvoda Süni csoportosai. A Nagyhatalmú sündisznócska című mesét Dihenné Rucz Erika bábozta el. Megtartották a Tökmustrát, Győri Lajossal volt fafaragás-bemutató, illetve töklekvár-főzés is. Kihirdették Az én sünöm alkotópályázat eredményeit.

Ezt követően szilvafát ültettek a 15. Tökmulatság tiszteletére. Kiss Dorka népdalokat énekelt, az ebédhez a zenét pedig Farkas Károly szolgáltatta.

Fotók: Imre György

Ismét megtartották a tökös sütemények versenyét, Tök és sün a békési kertben címmel Berta György biokertész tartott előadást. Felléptek a zeneiskola tanárai és növendékei. A megjelentek töklámpást faraghattak, kihirdették az irodalmi pályázat és a Tök-totó eredményeit. Az elmúlt 15 évre Izsó Gábor korábbi polgármester emlékezett vissza.

Megválasztották a Tökkirályt, fellépett a Belencéres Néptáncegyüttes, Duma Annamária cukrászmesternek köszönhetően pedig születésnapi tortameglepetés köszöntötte a szervező, 15 éves Nefelejcs Egyesületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában