gyűjtemény

2021.09.03. 15:51

Fotótörténeti emlékfalat avattak Orosházán

Az emlékfalat Szűcs László tiszteletére emelték a Táncsics gimnáziumban. A köztiszteletnek örvendő néhai fényképész emléke előtt amatőr és profi fotósok, barátok, ismerősök tisztelegtek a pénteken.

Cs. I.

Szűcs László még életében felajánlotta féltve őrzött házi fotómúzeumának egy részét a gimnáziumnak. Róla rengeteg vidám történet kering, ezekből felidézett néhányat dr. Blahó János igazgató és dr. Körmendi János, aki szintén baráti kapcsolatot ápolt az orosháziak Szűcs Lacijával. A szakmájának és családjának élő fényképész a megyei napilapnak sok éven át fotózott. A technika fejlődésével lépést tartva adott segítséget a hozzá betérőknek. Mecénásként is támogatott jó ügyeket.

A fotótörténet egy szelete került vitrinekbe Szűcs László jóvoltából /A szerző felvétele/

Mostantól a fotótörténet általa gyűjtött eszközeivel gyarapodott a Táncsics Stúdió, bízva abban, hogy talán lesznek, akik szeretnék tovább gyarapítani azt. Elhangzott: dr. Gabányi Géza, a Táncsics mecénása és Kulcsár László tanár már hozzájárult a gyűjtemény bővüléséhez, hogy az egy igazi kultúrtörténeti anyaggá váljék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában