Békéscsaba

2021.09.16. 10:17

Bejelentést kell tenniük a vendéglátó egységeknek

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet alapján az idén január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a kereskedőknek be kellett jelenteniük a jegyzőnek, hogy milyen típusba tartozik az általuk üzemeltetett egység – erre hívta fel dr. Bacsa Vendel jegyző a vendéglátó-egységet üzemeltetők figyelmét.

L. B.

A típus lehet étterem; büfé; cukrászda; kávézó; italüzlet és bár; zenés-táncos szórakozóhely; munkahelyi vagy közétkeztetést végző vendéglátóhely; gyorsétterem; rendezvényi étkeztetés; alkalmi vagy mozgó vendéglátóhely.

Hangsúlyozta: a bejelentés kötelező, és mindezt októberben ellenőrzik. Mulasztás esetén a kötelezettség teljesítéséig a kormányrendelet szerint az egységet azonnal be kell zárni.

A bejelentéshez segítséget nyújt egy, a „Vendéglátó egység típusának bejelentése” elnevezésű nyomtatvány, amely a város honlapján érhető el, illetve ugyanitt található egy, az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos segédlet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában