Orosháza

2021.09.17. 12:54

A Mágnes program egyedi a felsőoktatás világában

Egy innovatív együttműködési program záró eseményére voltak hivatalosak diákok, a Mágnes program résztvevői a Kodolányi János Egyetemre. A rektor, dr. Szabó Péter elöljáróban arról beszélt, hogy ez valaminek a zárása, de valaminek a kezdete is országos szinten.

Cs. I.

Forrás: Kodolányi János Egyetem/Facebook

– A Kodolányi János Egyetem és Békés megyében a középiskolák újszerű együttműködési programja ez, 4 év munkájának a lezárása. Új típusú egyetemi és középiskolai együttműködési program volt ez itt, Békésben, de szeretnénk a folytatásban országos rendszerré kiszélesíteni, ahol a felsőoktatási intézmény nem kapmányjelleggel, hallgatótoborzás szándékával találkozik középiskolai kollégákkal, diákokkal szervezett formában, hanem azért, hogy e két rendszer segítse egymást. Ennek köszönhetően már a munkaerő-piaci helyzetről is első kézből szerezhetnek ismereteit – ez jó a tanulónak és jó a szülőnek. De megismerik az egyetemi életet, annak változásait. Tudományos verseny is része volt a programnak, és elkészült e program összefoglalója is ebben a füzetben – mutatta a rektor.

Arról dr. Szatmári Péter tudományos és fejlesztési rektorhelyettes beszélt, hogy az egyetemnek folyamatosan a piaci igényekre kell fókuszálnia és eladható szolgáltatást, oktatást, tudásátadást kell megvalósítania. Figyelik a lakossági és vállalati igényeket, amelyekre a lehető leggyorsabban igyekeznek reagálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában