korszerűsítés

2021.08.04. 07:27

Teljesen megújult a mezőgyáni gyerekház

Kívül és belül egyaránt megújult a Biztos Kezdet Gyerekház – ismertette Dani Attila polgármester.

L. B.

20210714 Mezőgyán Véget értek a munkálatok a Biztos Kezdet Gyerekházban, mondta Kállai Ágnes, az intézmény munkatársa. Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

A város vezetője emlékeztetett arra, hogy a gyerekházban elérhető szolgáltatások beindítására 40 millió, az intézmény infrastrukturális fejlesztésére pedig 15 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat az úgynevezett EFOP keretében. A településvezető elmondta: a szolgáltatást – amelynek során segítik a három év alatti gyermekeket és szüleiket, többek között különféle programokkal várják – korábban beindították, a beruházás pedig a közelmúltban ért véget.

Kátai Ágnes elmondta, várják az érdeklődőket /A szerző felvétele/

Ismertette: az épületen belül korszerűsítették a fűtési rendszert: amíg eddig konvektorok adtak a hideg időben meleget, addig mostanra központi rendszert építettek ki radiátorokkal. Jelentős átalakítások zajlottak, nagyobb közösségi teret, foglalkoztatót varázsoltak, kis konyhát hoztak létre, fürdőszoba kapott helyet, a meglévő vizesblokkokat pedig rendbe tették. Összességében festettek kívül és belül egyaránt, cserélték az elaggott nyílászárókat, burkoltak, bádogoztak. Kátai Ágnes, a gyerekház munkatársa hangsúlyozta, hogy megújult környezetben számítanak a kicsikre és a szüleikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában