kezdeményezés

2021.08.24. 07:10

Négyezer palacsintát sütöttek a tótkomlósi önkéntesek

Lelkes önkéntesek tíz serpenyővel láttak munkához korán reggel, ugyanis beszálltak a jótékonysági palacsintasütésbe az ünnepnapon. A Tótkomlós Városért Közalapítvány által szervezett kezdeményezés a bevételt a városi könyvtár gyermek- és ifjúsági részlegének bútorvásárlására fordítja.

Cs. I.

– Örülünk a csörgő pénznek, de még annál is jobban a papírnak – mondta nevetve az egyik lelkes önkéntes, akinek a keze meg se állt, egyik serpenyőt a másik után töltötte, és megállás nélkül sütötte a finomságot.

Szinte megállás nélkül, 27 órán keresztül, mintegy négyezer, bútorra való palacsintát sütöttek az önkéntesek /A szerző felvétele/

Az illatok is csalogatták a városnapi résztvevőket az Erzsébet-ligetbe a palacsintás sátorhoz, ahol három ízesítéssel (fahéjas, kakaós, lekváros) lehetett vásárolni. Szegedi Erikától, a szervezők elnökétől megtudtuk, 27 órán át sütöttek. Az ügy mellé sok támogató állt, alapanyag is volt bőven, így százharmincan váltották egymást a tűzhelyek mellett. Négyezer palacsintájuk bevételét lehet majd könyvtári bútorzatra fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában