megújult piac

2021.08.17. 19:54

Modernebb környezetben árusíthatnak a battonyai termelők

Battonyán kedden felavatták a megújult piaci területet, az új vásárcsarnokot, a parkolókat. TOP-os forrásból, több mint 148 millió forintból valósult meg a fejlesztés.

Cs. I.

Működött 150 férőhelyes piac a városban, kő asztalokkal, tetővel fedve. Ezek mellé épült az új és modern piaccsarnok. Modern, mert zárt térben vannak az elárusító helyek, a mosdók, a raktár. A vásárcsarnokban így három különböző funkciónak jut hely.

– Az elmúlt években a növekvő fogyasztói igény is rávilágított a piac korszerűsítésének a fontosságára. Helyi kivitelező jóvoltából a piacunk modern külsőt kapott, a kor követelményeinek megfelelő belsőt is biztosítunk. Az eladótéren kívül térkövezett parkolók épültek. Piacunk a helyben termelt áruk és azok helyben való értékesítését segíti, valamint a vállalkozni vágyókat – fogalmazott a megnyitón Boros Csaba.

Siklován Attila kivitelező, Varga István Tamás jegyző, Zalai Mihály és Boros Csaba az avatáson /A szerző felvétele/

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a fejlesztéssel javul a vállalkozások munkahelymegőrző ereje. Személyes példájával rávilágított arra, hogy

azok, akik Battonyán képzelik el a jövőjüket és építenének fel „földtől az asztalig” vállalkozást, azoknak kitartóan, átgondoltan kell munkához látni, mire ide, a piacra kijut a termék.

Ő a méhészkedés mellett döntött, három év kellett ehhez az úthoz.

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett, TOP-os forrásból 43 hasonló piac és csarnok épül.

Az infrastruktúra-fejlesztés célja a településeken élők életminőségének a javítása.

Ezek hosszú távú befektetések – tette hozzá, majd a mezőkovácsházi járás számára ilyen célra lehatárolt 3,5 milliárd forintról, a munkahelyteremtő beruházásokról szólt.

– A helyi piac hatással van a helyi gazdaságra. A saját termék itt, a lehető legrövidebb úton jut el a termelőtől a fogyasztóig. Ilyen kulturált körülmények biztosításával pedig lefaraghatók azok a lemaradások, hátrányok, amik ezt a térséget is jellemezték. Battonya esetében jól haladunk, hiszen a városba 1,6 milliárd forint értékű támogatás érkezett, 16 projekt valósult és valósulhat meg. Szinte minden területen (szociális, nevelés, egészségügy) sikerrel pályáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában