rendőrségi beszámoló

2021.08.03. 20:15

Jobban figyelnek a gyorshajtókra Sarkadon

Nagyjából ugyanannyi bűncselekményt regisztráltak Sarkadon 2020-ban, mint 2019-ben – derült ki a rendőrség beszámolójából a képviselő-testület nemrég tartott ülésén.

L. B.

Forrás: Archív, police.hu

Csökkent a közterületen elkövetett esetek száma. A kiemelten kezelt bűncselekmények között a testi sértések száma nem változott. Amíg mérséklődött a garázdaságok, addig valamelyest emelkedett a lopások és a rongálások száma, rablás ugyanakkor egy sem fordult elő tavaly.

Tulajdon elleni szabálysértés miatt kevesebb eljárás indult. A nyomozási eredményesség javult. A rendőrkapitányság illetékességi területén tavaly 18 személysérüléses baleset történt, négy súlyos, 14 könnyű sérüléssel végződött. Főleg a sebesség túllépése, a kanyarodási szabályok és az elsőbbségi jog megsértése miatt történtek balesetek.

Kiemelték, a Sarkadon működő két polgárőr-egyesület tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy a bűncselekmények száma alacsony maradt: – Sarkad békés, nyugodt kisváros, látható a közterületeken a rendőrség jelenléte – mondta dr. Mokán István polgármester, hangsúlyozva, kiváló az együttműködés az önkormányzat és a rendőrség között, jelzéseikre érdemben reagálnak.

A helyiek szerint vannak néhányan, akik másokat veszélyeztetve száguldoznak bizonyos mellékutcákban, de a városon átmenő forgalmas utakon is. Kérték a rendőrök segítségét, a gyorshajtókra fokozottan figyeljenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában