méhkerék

2021.08.20. 17:00

Játszótéren, piactéren is ültetnek facsemetéket

Sikeresen pályázott az országos fásítási program keretében az önkormányzat, harminc csemetét – korai juhart és magas kőrist – kap ingyenesen – ismertette Tát Margit polgármester a Facebook-oldalán, hozzátéve, a tervek szerint ősszel meg is érkeznek a növények a településre.

L. B.

Egyeztettek a szakemberekkel, hogy hol helyezzék el a csemetéket. Növelnék nemcsak a zöld-, hanem az árnyékos területek nagyságát is azokon a részeken, amelyeket a gyermekek leginkább használnak.

Ezért az ebédlőhöz újonnan épített járda mentén, azaz a Damjanich utca 8. szám alatt; a Dózsa téri játszótéren; az egészségház mögötti játszótéren; a bölcsőde udvarán; valamint a rendezvénytérként is szolgáló piactér hátsó részén fásítanak.

Egy másik program keretében gyümölcsfákat is ültetnének ősszel. A településvezető hangsúlyozta, az önkormányzat minden lehetőséget megragad a fásításra, hogy a faluban a szép és kellemes környezetet megőrizzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában