Málnás utca

2021.08.29. 09:49

Húszmillió forintból újítják fel a csabai hidat

Csaknem 20 millió forintból korszerűsítik a Málnás utcai hidat a megyeszékhelyen – erről született a közelmúltban döntés a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság ülésén.

L. B.

Elhangzott többek között az is, hogy 2018-ban felmérték a szakemberek a hidak állapotát, és három esetében jelezték, hogy szükséges a felújítás. Ebből kettőre – a Kórház utcaira és a Deák utcaira – kapott forrást a Modern Városok Program keretében az önkormányzat. A Málnás utcait viszont saját forrásból kell rendbe tennie a városnak.

Az idei költségvetésben szántak is rá ezért 13 millió forintot, bár látták, hogy az építőipari árak emelkedése miatt vélhetően nem lesz elegendő. Bekértek árajánlatokat, és az egyetlen 20 millió forintról szólt. Ezért a 13 millió forintot kipótolták.

A szakbizottság ülésén ismertették azt is, hogy bár nem életveszélyes az egyébként viszonylag forgalmas híd, vannak a tartószerkezetnek olyan részei, ahol a vas is látszódik, ezért meg kell erősíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában