galériával

2021.08.14. 16:37

Gyermeknapi programokkal ünnepelték Csabacsűd új rendezvényterét

Egy nem mindennapi rendezvényt szerveztek szombaton Csabacsűdön, amelynek keretében volt rendezvénytér és kupakgyűjtő szív átadó, a legkisebbeket pedig egész nap gyermeknapi attrakciókkal és programokkal várták.

Vásári Erzsébet

Felhőtlen szórakozásban volt része szombaton kicsiknek és nagyoknak Csabacsűdön, amikor átadták a település új rendezvényterét, ahová rögtön egy gyermeknapi programsorozatra invitálták meg a lakosságot.

Az eseményen ugyanakkor a jótékonykodás sem maradhatott el, hiszen az ünnepség keretében az új színpadon átadták a nagyközség első kupakgyűjtő szívét is.

Molnár József polgármester elmondta, idén ugyan a pandémia miatt némi csúszással, de a csabacsűdi szülők közössége immár a 28. Gyermeknapot tartja meg. Hiszen a település életében fontos a gyermek és a gyermekek közössége, akik azt a jövőt jelentik számukra, amely a tradicionális életközösséget viszi tovább.

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnőke, Dankó Béla országgyűlési képviselő, Molnár József, Sinka Imre és Ribárszki Péter polgármesterek

Hozzátette, több szempontból is öröm számukra ez a nap, hiszen a családi programokon túl átadhatják új, színpadot és vizesblokkot is tartalmazó rendezvényterüket, ami egy konzorciumi pályázat keretében épült meg. Ebben partnerük volt Kondoros és Békésszentandrás, amely települések vezetőinek hálás a korrekt, konfliktus mentes együttműködéséért.

Továbbá köszönetét fejezte ki Dankó Béla országgyűlési képviselőnek és Zalai Mihálynak, a megyei közgyűlés elnökének, valamint kollégáinak, akik szintén hozzájárultak a közel 37 millió forintos projekt megvalósulásához. Végül elárulta, a rendezvénytér megépítésén túl felújították a kiszolgálóépületüket is, a Startmunka program részeként valósult meg.

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke (balra) /Fotók: Jenei Péter/

Továbbá a rendezvény házigazdája, a Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület két szabadtéri játékot vásárolt, több, mint 330 ezer forint értékben a jövedelemadók 1 százalékénak felajánlásából, amiért rendkívül hálás számukra.

Zalai Mihály kifejtette, ő maga is számos konzultáción vett részt Csabacsűd vezetőivel a rendezvénytéri projekttel kapcsolatban, tehát a kezdetektől figyelemmel kísérte a beruházást, így még nagyobb örömmel vesz részt átadásán, ahol láthatja, milyen boldogan veszik birtokba új közösségi terüket a csabacsűdiek.

Dankó Béla országgyűlési képviselő

Véleménye szerint a helyszín és építményei kiválóan szolgálják majd a nagyközség rendezvényeit, illetve emelik azok színvonalát és komfortját is. Végül külön megköszönte Dankó Béla munkáját a projekttel kapcsolatban, és elárulta, a fejlesztések sora itt nem ért véget, hiszen most is azon dolgoznak, hogy idén ősszel elindulhassanak azok a pályázatok és projektek, amelyek megalapozzák a következő évek fejlődését.

Dankó Béla, a rendezvény fővédnöke elmondta, kettős ünnepre érkezett Csabacsűdre. Egyrészt megújult a település egyik legfontosabb közösségi tere, amit nagyon fontosnak tartott ő maga is, hiszen számos rendezvényen járt már náluk korábban, és mindig büszkén tapasztalta, hogy azok milyen szépen erősítik a helyi közösséget.

A másik dolog pedig a gyermekek ünneplése, akiknek sorsát szívén viseli a kormány, nevelésüket pedig igyekszik minél örömtelibbé tenni a családok segítésével.

Véleménye szerint pedig azok a fejlesztések, amit a csabacsűdi önkormányzat megcéloz, nem csupán a jelent szolgálják, hanem azt is, hogy minél több fiatal helyben maradjon, és azok a gyermekek, akiket a helyi fiatalok vállalnak, egy szép és élhető környezetben nevelkedjenek. Végül gratulált a helyieknek új rendezvényterükért azt kívánva nekik, hogy minél több gyermek zsivaja csengje majd be a helyszínt.

Csabacsűdön is elindult a kupakgyűjtés

A rendezvénytéren túl egy kupakgyűjtő szívet is átadtak a csabacsűdi Gyermeknapon a Csabacsűdi Szociális Intézmény és Konyha jóvoltából, amelynek beszerzését a Tiszta Környezetünkért Alapítvány támogatta. Gilanné Radványi Rózsa, az intézmény vezetője elmondta, örömmel adják át a településnek a kupakgyűjtő szívet, ami a jövedelemadók egy százalékából készülhetett el.

Bíznak abban, hogy a gyűjtőedény, ahogy sok más településen, úgy náluk is betölti majd azt a hármas funkciót, aminek lényege a környezetvédelem, a társadalmi összefogás, illetve a jótékonyság. Továbbá azt reméli, hogy a gyűjtésben a csabacsűdi gyermekek is élen járnak majd, ezáltal megtapasztalva és gyakorolva a segítségnyújtást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában