galériával

2021.08.20. 19:48

Benépesült Madzagfalva, több ezren buliztak Békésen

Jelentős érdeklődés mellett zajlanak a XXIII. Madzagfalvi Napok Békésen. A csütörtök esti Majka és Curtis koncerten sok ezren buliztak, a programok között pedig valamennyi korosztály találhat kedvére valót.

Papp Gábor

20210819 Békés Madzagfalvi napok Majka koncertel kezdődött Megnyitotta Dankó Béla és Kálmán Tíbor Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

– A csütörtök este megmutatta, hogy milyen nagyszerű programsorozatot hívtak életre a szervezők, hiszen az események döntő többségének helyet adó Rendezvény tér olyan szinten megtelt, mint talán még sosem – nyilatkozta hírportálunknak Kálmán Tibor polgármester.

A városvezető szólt a rendező Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szakembereiknek kiemelkedő munkájáról, illetve külön köszönetet mondott a település lakóinak, amiért az elmúlt másfél évet nagyon fegyelmezetten élték végig.

Majkáék remek hangulatú koncertet adtak csütörtökön /Fotók: Imre György/

Dr. Pappné Darida Andrea, a kulturális központ igazgatója korábban elmondta, a csütörtöktől vasárnapig tartó Madzagfalvi Napokon közel száz programelem közül választhattak, választhatnak a látogatók. Közösségi rendezvények, koncertek, hagyományőrző és gasztronómiai, sport és egészségmegőrző események egyaránt szolgálják a felhőtlen kikapcsolódást.

Csütörtök este a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar alapozta meg a hangulatot, majd ezrek buliztak Majka, Curtis és csapatuk koncertjén, illetve utcabál volt az Antovszki Band közreműködésével.

Pénteken elkezdődött a Madzagfalvi Retró Véradás, amit Barta István Zoltán és a megyei Vöröskereszt már tizedik alkalommal szervezett meg a Madzagfalvi Napokon, illetve rendezvénysorozaton kívül további tíz alkalommal hívott életre ilyen rendezvényt a főszervező.

Barta István Zoltán elmondta, folyamatosan érkeztek az érdeklődők a kétnapos véradásra, a helyiek és a környékbeliek mellett Szegedről, Debrecenből és a még Budapestről is.

A véradókat kolbásszal, meggysörrel, dinnyével, fagyival és sok-sok meglepetéssel is várták, és közel kétszázan előre kértek időpontot.

Lukács Tünde egy barátjával egyenesen Budapestről érkezett a véradásra. A békéscsabai kötődésű, de a fővárosban élő hölgy tavaly járt először a Madzagfalvi Véradáson, és annyira megtetszett neki a szervezők kedvessége, a jó hangulat, a családias légkör, hogy idén ismét eljött az eseményre. Amikor látta a programot, egy barátjával, Fehér Károllyal közösen úgy döntöttek, hogy kifejezetten a véradás miatt ellátogatnak augusztus 20-án Békésre.

A Madzagfalvi Véradáson most is nagyon sokan vettek részt

Ambrus György mesterszakács és a Békés Megyei Culinary Team eközben 2021 adag zöldfűszeres sertésragulevest készített,

amihez 200 kiló lekockázott sertéslapockát, 5 kiló mangalicazsírt, 20 kiló makói vöröshagymát, 40-40 kiló sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert, illetve 25-30 kiló cukorborsót használtak fel.

A programok vasárnapig folytatódnak, pénteken este a Republic lép fel, szombaton este Ganxsta Zolee és Kartell ad koncertet.

A testvértelepülések vezetői ültették el az Összetartozás fáját

Elültették az Összetartozás Fáját

Pénteken rendezték meg a Békés megyei néptáncegyüttesek találkozóját. Megnyitójában Dankó Béla országgyűlési képviselő, a Madzagfalvi Napok fővédnöke hangsúlyozta, a magyar nemzeti örökség határok felett átívelő összefogó kapocs, a Kárpát-medence népi dal és tánckincse identitásunk, önazonosságunk része.

Polgár Zoltán alpolgármester kezdeményezésére elültették az Összetartozás Fáját a Honfoglalás téren. A növényt a Békés testvértelepüléseiről, Gyergyószentmiklósból, Magyarittabéről és Hegyközkovácsiból érkezett földbe ültették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában