párbeszéd

2021.08.15. 09:41

Az ifjúság jövőjéről, helyben maradásáról értekeztek Gyulán

Ifjúsági konferenciát rendeztek a Humán-szolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben elnevezésű projekt keretében szombaton délelőtt Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

P. G.

20210814 Gyula Ifjúsági konferencia a képen Sós Judit szakmai vezető fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Sós Judit projektmenedzser hírportálunknak elmondta, a konferenciára egyrészt meginvitálták Debrecen képviselőit, másrészt az eseményen bemutatták az említett Humán-szolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben programban végzett ifjúsági munkát.

– A projekt egyik kiemelt célcsoportja a fiatal generáció. Több olyan elemet valósítottunk meg, amelyek kifejezetten nekik, illetve róluk szól

– fogalmazott a szakember.

A részletekkel kapcsolatban kiemelte, egyebek mellett workshopok formájában próbálták megszólítani, valamint párbeszédre ösztönözni az ifjabb nemzedéket.

Emellett megkérdezték őket arról, hogy miért jó itt élni, hogyan lehet őket később visszahozni, visszacsábítani, hogy a tanulmányaikat követően Gyulán folytassák az életüket. Ezeket az eredményeket és tapasztalatokat is közzétették a hétvégi rendezvényen.

Sós Judit elmondta, a projekt kiemelt célcsoportja a fiatalság /Fotók: Bencsik Ádám/

Ugyancsak bemutatkozott Debrecen városa. Lakatos Ádám, a hajdúváros polgármesteri hivatalának munkatársa tartott tájékoztatót arról, hogy milyen a diákélet a településen. A fiatalember egyébként Hajdúnánás ifjúsági polgármestereként is beszélt a témáról.

Koszecz Sándor és Kiss József pedig azt vette górcső alá, hogy milyen ifjúsági jövőprogramok valósultak meg a projekt keretében, illetve vizsgálták, hogy milyen fejlesztéseket igényelnek a fiatalok. Herczeg Viktória szakértő azt a napjainkban egyre inkább kiemelten fontossá váló témát járta körül, hogy miként tartható meg az online, internetes és az offline világ egyensúlya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában