Mathias Corvinus Collegium

2021.08.23. 16:20

A robotika világát is megismerhették a diákok a csabai nyílt napon

A rejtélyes építészet és a robotika világa állt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Békéscsabai Regionális Központja által ötödikes általános iskolások számára szervezett hétfői nyílt nap középpontjában. A diákok számos érdekességet tudhattak meg a két területről és a tehetséggondozást segítő collegium munkájáról is a Csabagyöngye Kulturális Központban.

P. G.

A program két olyan témával, az építészettel és a robotikával várta a diákokat, amelyek megannyi érdekességet, kuriózumot, újfajta információt mutattak meg a fiataloknak – fogalmazott köszöntőjében Varga Tamás.

Mittag Mónika, az MCC békéscsabai képviselet-vezetője /Fotók: Jenei Péter/

Békéscsaba alpolgármestere kiemelte, a collegium korábban már tartott egy nyílt napot a városban, és az MCC megjelenésével Békéscsaba is bekerült abba a hálózatba, amely az általános és a középiskolai tehetséggondozást hivatott biztosítani.

– A városban nagyon színes az iskolai élet, de az iskolán kívül is van élet, ezt erősíti az MCC

– hangsúlyozta.

Mittag Mónika, az MCC békéscsabai képviselet-vezetője elmondta, a collegium küldetése, hogy a kiemelten tehetséges fiatalokat támogassa.

– A program térítésmentesen kínál lehetőséget a fejlődésre az általános iskola ötödik osztályától a posztgraduális képzésekig. Békéscsabán a középiskolások számára, illetve felmenő rendszerben az ötödikeseknek indítanak képzést idén ősszel

– ecsetelte.

Szabó L. Edina, a Fiatal Tehetség Program (FIT) országos programvezetője kifejtette, 2015 szeptemberében négy városban kezdődött meg az általános iskolások számára életre hívott kezdeményezés, ami szeptembertől már 22 településen lesz jelen.

Szabó L. Edina, a Fiatal Tehetség Program (FIT) országos programvezetője

Az 5-8. osztályos diákok a művészetektől a pszichológiáig számos területen szélesíthetik az iskolai oktatást kiegészítve ismereteiket.

Közösséget építenek a résztvevők

Szabó L. Edina számos gyakorlati kérdésről is szólt a képzés kapcsán. Kiemelte, ötödik osztályosan lehet jelentkezni a programra, ami felmenő rendszerben működik.

Salló Szonja, a FIT régiókoordinátora elmondta, az MCC országos táboraiban láthatta, hogy a gyerekek milyen remek közösségeket építettek fel, barátokra találhattak és tudásukat is erősítették. A nyílt napon a robotika világába Vecsei Ákos, a rejtélyes építészetbe pedig Kontár Noémi építész tervező-művész engedett betekintést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában