munkálatok

2021.07.13. 07:26

Új betonjárdát készítenek Zsadányban

Értékteremtő munkát végeznek a közfoglalkoztatottak, a napokban korszerűsítik a járdát az Arany János utcában. Felszedik a régi lapokat, és a helyükre betonjárdát öntenek – mondta Dudás Árpád polgármester, hozzátéve, a terület két helyszínén két csapat is dolgozik.

L. B.

20210622 Zsadány A közmunkások járdát építenek az Arany János utcában. Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Ismertette: a startmunka mintaprogram keretében, három projektelemben 83 közfoglalkoztatottnak ad munkát egy éven keresztül az önkormányzat, emellett 34-en a hagyományos közfoglalkoztatásban vesznek részt, ők az intézményeknél segítik a mindennapi munkát.

Új járdát építenek az Arany János utcában /A szerző felvétele/

Az aktuális munkákkal kapcsolatban megosztotta: a mezőgazdasági projekt keretében paprikával, paradicsommal, káposztával, karfiollal is foglalkoznak. Leszedték az epret, amiből lekvár, a cseresznyét, amiből befőtt, az uborkát, amiből kovászos savanyúság készül. Most a zöldborsó van soron. Állatokat szintén tartanak: idén frissítették a tojójérce-állományt és tíz bárányt vásároltak. A közterületekre ültetett virágokra ugyancsak ügyelnek, és közben állandóan megy a fűnyírás, a kaszálás, a parlagfű irtása, valamint a szétdobált szemetet is összeszedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában