vetélkedő

2021.07.12. 15:00

Tizenkét csapat tízpróbázott Muronyban

Szombaton rendezte meg az önkormányzat a Muronyi Tízpróbát.

N . Sz.

A helyi bolt dolgozói az akadálypályán futnak /Fotó: Szabó István/

Fotó: Szabo Istvan

Szegfű Gábor polgármester elmondta, a vetélkedőn tizenkét csapat indult, főként helyiek, de Békéscsabáról, Kamutról, Mezőberényből is érkeztek résztvevők. A feladatok megoldása során a Jantyik-kápolnától a vasútállomásig mindannyian csaknem öt kilométert jártak be. Az állomáshelyeken kiderült, ki tud jó választ adni a helyismerettel, sporttal kapcsolatos kérdésekre, ki emlékszik még a postai borítékok helyes kitöltésére, ki tolja gyorsabban csapattársát talicskában.

A helyi bolt dolgozói az akadálypályán futnak /Fotó: Szabó István/

Próbára tették a versenyzők szaglását, gombvarró technikáját, célzóképességét is, ám akadt komolyabb feladvány is. Az egyik állomáson mozaikokból kellett balesetet ábrázoló képet összerakni, és a mentőktől szakszerű segítséget kérni. Az első három helyezett érmet, ajándékcsomagot kapott, a dobogó legfelső fokára fellépő „Fűzfán Fütyülő Rézangyalok” nőtagjai vándorserleget is átvehettek. A sportnap késő estébe nyúlt: a versenyzők megvendégelése után a békéscsabai Gitárklub zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában