kezdeményezés

2021.07.08. 09:46

Játszótér-karbantartási program indult Békésen

Játszótér-karbantartási programot indítottak a kö­zelmúltban Békésen – tájékoztatott Polgár Zoltán.

P. G.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: GA-Pix Fotó Kft.

A város alpolgármestere elmondta, a szakemberek elsőként az Erzsébet-ligeti játszótér felújítását valósították meg.

– Sajnos az elmúlt években a hintaállvány elkorhadt, ezért az elemek, illetve a fémelemek cseréje egyaránt szükségessé vált a létesítményben – fogalmazott az alpolgármester. – Munkatársaink minden eszközt átvizsgálnak, és folyamatosan javítják az elhasználódott részeket. Hozzátette, természetesen a kezdeményezés részeként a következő napokban a város valamennyi játszóterét hasonló módon ellenőrzik majd, és elvégzik a szükséges javításokat. – Terveink szerint mostantól minden évszakban megvalósítunk majd egy ilyen karbantartási programot, és eközben is figyelünk a játszóterek állapotára – hangsúlyozta Polgár Zoltán.

Polgár Zoltán alpolgármester (jobbra) az Erzsébet-ligeti játszótér karbantartásának fontosságát hangsúlyozta /Fotó: Apáti-Nagy Lajos/

Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy második állomásként a Veres Péter téren folytatódik a játszótér-karbantartási program. A BKSZ Kft. munkatársai ott padokat, mászókát, hintát és láncos lépegetőt állítanak helyre a városrészen élő gyermekek, családok kikapcsolódása érdekében. A munka betonozással, a hinta tartószerkezete és a mechanikus elemek cseréjével kezdődött.

Polgár Zoltán szólt arról, hogy igyekeznek a játszóterek tisztaságára is ügyelni. – Emellett természetesen keressük a pályázati lehetőségeket is, hogy akár új játszóelemeket szerezzünk be, akár hosszú távon új játszóteret alakítsunk ki. Természetesen önerőből is igyekszünk majd játszótéri fejlesztéseket végrehajtani, ha pénzügyi forrásaink megengedik – emelte ki az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában