Kinizsi Horgász Egyesület

2021.07.13. 07:57

Horgásztak és táboroztak az orosházi fiatalok

A Kinizsi Horgász Egyesület megrendezte hagyományos nyári napközis táborát az elmúlt héten.

Cs. I.

Az igazi nyári kánikula komoly kihívást jelentett a 27 gyermeknek és a 10-13 segítő felnőttnek. A látványtelepítés sem hozta meg a Béke homokbánya-tóban a halak kapókedvét – olvastuk a beszámolójukban. A gyermekek viszont láthatták, hogy zajlik a mai, modern csúszdás, ponyvás telepítés. Kipróbálhatták a régi kasos haltelepítés nehézségeit is. A szerelékkészítés után láttak hozzá a kezdő és a haladó horgászok a horgászatnak. Voltak napok, amikor nem jártak sikerrel. Jártak Gyopároson, az északi tavon, ott próbáltak szerencsét.

Kánya Péter bemutatta a táborozóknak a finomszerelékes rakós botos horgászatot. Volt, aki a saját, más pedig az egyesület által biztosított 4-5-6 méteres spiccbottal kezdte meg ott a horgászatot.

A gyerekek láttak haltelepítést és halgazdaságban is jártak /Fotó: BMH/

Szerencsével jártak, hiszen szinte mindenkinek volt sikerélménye, fogtak kárászt és törpeharcsát. A fiatalok kipróbálták az ősi harcsafogó módszert: a kuttyogatás hangszerét. A fiatalokat a szervezők elvitték egy helyi halgazdaságába, ahol megismerhették, hogy lesz az ikrából kitelepíthető hal. Az utolsó napon összemérhették tudásukat és szerencséjüket a gyerekek, majd Bozsár Lajos elnök és Fejes Gyula táborvezető hirdetett eredményt. Mindenki emléklapot és apróbb horgászajándékot kapott. A díjakat, ajándékokat Ferenczi Béla horgásztárs ajánlotta fel. A táborzáró halászlé és sült hal elkészítésében a gyerekek is részt vehettek. A hét utolsó programjaként a kis horgászok a szüleikkel együtt kóstolhatták meg hazánk legnépszerűbb halételeit. A horgászverseny dobogósai: 1. Pelle Viola, 2. Nagy Boldizsár, 3. Dávid Hanna Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában