pályázat

2021.07.29. 18:07

Háromszázmillió forintból bővíthetik az orosházi óvodát

A Hajnal óvoda épülete 1978-ban épült Orosházán. Az evangélikus egyházközség fenntartásában működő óvodában száznegyven gyermekkel hat csoportban foglalkoznak. A nevelőmunka során nem szenvednek semmiben hiányt az apróságok. A napokban TOP-os pályázaton nyert az egyház 300 millió forintot. Szerdán örömének adott hangot az óvodában Ördög Endre.

Cs. I.

Az igazgatólelkész elmondta, korábban önerőből és az országos egyház anyagi segítségével voltak projektjeik, cseréltek nyílászárókat, az épület külső hőszigetelését, festését elvégezték, szépítették az udvart. Most, ezzel a nagyszabású beruházással, egységes arculatot adhatnak az óvodának.

– Tíz éve szolgálok Orosházán, tudom, mennyire várta a közösség, hogy források birtokában az óvodánk is megújulhasson. A nagy álomból jövőre valóság válik. A beruházás most nem hitéleti, hanem oktatási célokat szolgál

– tette hozzá.

Vajer Tímea óvodavezetőtől megtudtuk, bővítik majd az épületet, tágas tornaszoba, külön foglalkoztató helyiségek és nevelői szoba épül. A belső munkák részét képezi a fűtésrendszer és a villamoshálózat felújítása, klimatizálás és napkollektorok felszerelése.

Vajer Tímea és Ördög Endre jelentette be a jó hírt /A szerző felvétele/

A belső nyílászárók, burkolatok cseréje is megtörténik. A pályázat eszközbeszerzésre is lehetőséget biztosít: a csoportszobák teljes berendezése, a gyermekmosdók, a tálalókonyha is megújulhat.

Továbbá a nevelőmunkát segítő IKT-eszközök és vezeték nélküli technológiák beszerzésére is lehetőség lesz. A pályázat kötelező elemét képezi a mozgássérült-parkoló létesítése az óvoda előtt, valamint az akadálymentesítés.

– Most is szép, igényesen rendben tartott az óvodánk, de a beruházással még korszerűbb feltételekkel várjuk majd a gyermekeket, ízlésviláguknak megfelelő, harmonikus környezetben – vezetett körbe az óvodában Vajer Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában