korszerűsítés

2021.07.20. 14:58

Átadták a felújított napközi konyhát Mezőkovácsházán

Türelemjáték – így fogalmazott Csepreghy Elemér polgármester az Alkotmány utcai napközi konyha átadó ünnepségén, utalva arra, mennyi erőfeszítés és kitartó, türelmes, ciklusokon átívelő munka végeredménye az, ami napjainkban itt fogadja az étkezőket és a dolgozókat.

Cs. I.

Balról Béni Attila, a járási hivatal vezetője, Csepreghy Elemér polgármester, dr. Kása Róbert főosztályvezető, Varga Gusztáv önkormányzati képviselő az átadáson /A szerző felvétele/

Az 1980-as években épült intézmény felújítására több pályázattal igyekezett az önkormányzat forrásokat szerezni. Először napelemes rendszert telepítettek a tetőre, mellyel komoly energetikai megtakarítást értek el. Majd az épület és szerkezeteinek állapota tette égetően szükségessé a korszerűsítést.

– 2019-ben három pályázatunk is sikeres lett – sorolta a keddi ünnepségen a polgármester. Vidékfejlesztési forrásból megoldották a homlokzati nyílászárók cseréjét, az akadálymentes bejárást, a vizesblokk felújítását, akadálymentesített mosdók építését. Megvalósult a belső elektromos hálózat felújítása. Újabb forrásból elkészülhetett a főzőkonyha és kapcsolódó helyiségeinek teljes felújítása. Megvalósult az elektromos becsatlakozó teljesítmény bővítése. Nyertes TOP-os pályázatból különböző eszközöket szereztek be.

Balról Béni Attila, a járási hivatal vezetője, Csepreghy Elemér polgármester, dr. Kása Róbert főosztályvezető, Varga Gusztáv önkormányzati képviselő az átadáson /A szerző felvétele/

Komoly szervezést igényelt elmúlt nyáron a beruházás időszakában, a más konyhákból történő ellátás zökkenőmentes biztosítása, de az intézmény tökéletesen megoldotta ezt a feladatot. A több mint 80 millió forintos fejlesztéshez az önkormányzat saját forrást is biztosított.

Dr. Kása Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal hatósági főosztály vezetője köszöntőjében kiemelte, ez a jövőbe mutató, felelősségteljes városvezetői gazdálkodás.

– A beruházás a garancia arra, hogy a kor műszaki követelményeinek megfelelő módon felújított konyhán, korszerű körülmények között, minőségi alapanyagokból, egészséges ételek kerüljenek az étkezők asztalára. A kormányhivatal számára is fontos a települések fejlődése – tette hozzá a főosztályvezető, jelezve, a kovácsháziak gazdaságfejlesztési programja számos célkitűzést tartalmaz, a konyha további fejlesztésére is vannak már tervek – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában