verseny

2021.07.05. 06:56

Állatvédőket segítettek a bevételből Békésen

Lezárult a 2020-ban első alkalommal meghirdetett Békés Tortája verseny. A békési cukrászdákban egy éven keresztül volt kapható a „Bánhidai diótorta”.

P. G.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: GA-Pix Fotó Kft.

Az ínyencség értékesítéséből befolyt összeg egy részét az „Esély” Állatvédő Egyesület kapta adományként. Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere a helyi cukrászokkal együtt adta át az így összegyűlt 100 ezer forintot a közelmúltban.

A győzelmet kiérdemlő Szabó Erika „Bánhidai diótortája” a koronavírus-járvány helyzet ellenére is jól fogyott. Volt, aki szeletként vásárolta, de egész tortákat is vittek a vendégek, melynek minden eladott szelete 50 forint támogatást jelentett az állatvédő egyesületnek.

Polgár Zoltán, Sipaki István cukrász, Kocsor Gáborné Szabados Erika, Nagy Lajos és Lagzi János cukrászok mindannyian örültek, hogy sikeres volt a kezdeményezés /Fotó: Apáti-Nagy Lajos/

Kocsorné Gáborné Szabados Erika, az egyesület elnöke nagy örömmel fogadta az adományt. A szervezet jelenleg 38 taggal rendelkezik, az elmúlt években több mint 1000 állatot juttattak új, szerető otthonba, illetve ellátták őket a megfelelő kezelésekkel és oltásokkal is. Tevékenységüket társadalmi munkában végzik, ami napi 6–8 órát vesz igénybe. Minden segítséget szívesen fogadnak, hiszen a telephelyen élő állatok ellátása, etetése, a megfelelő oltások biztosítása komoly anyagi terhet ró a szervezetre.

A Békés Tortája verseny részeként nyereményjátékot is hirdettek. Aki vásárolt Bánhidai diótortából, nyereményszelvényt kapott, majd az interneten regisztrálva részt vehetett egy sorsoláson. Mindezt több százan tették meg. A szerencse Balázs Beatrixnak kedvezett, akinek Polgár Zoltán egy kétszemélyes, 3 nap/2 éjszakás utazási utalványt nyújtott át, ami Tápiószecsőre, egy 4 csillagos wellness-szállodába szól. A településről származik a legutóbbi Ország Tortája nyertese is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában