kormányablak

2021.07.19. 13:44

A százötvenezredik ügyfelet köszöntötték Sarkadon

A sarkadi kormányablak százötvenezredik ügyfelét, Farkasné Vas Kittit köszöntötték, hétfőn reggel. A hivatalban dr. Krizsán Anett a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, dr. Mokán István polgármester és dr. Sipos Lajos, járási hivatalvezető egy emléklappal, és ajándékcsomagokkal üdvözölték a hölgyet.

Busi Ottó

Fotó: LP6DMK2

Farkasné Vas Kittinek kifejezetten kedvező tapasztalatai vannak a kormányablakkal kapcsolatban, elmondása szerint nem elsőnek intézett ügyet, most névváltozással kapcsolatban járt a járási hivatalban.

Dr. Sipos Lajos hivatalvezető köszöntőjében elárulta, a kormányablak 2015-ös nyitása óta minden alkalommal, amikor jubileumi számot sikerül elérniük, megajándékozzák az adott ügyfelet. A mostani 150 ezres számra pedig szavai szerint a járás lélekszámát nézve úgy is lehet tekinteni, hogy minden egyes ügyfél megjelent évi minimum egyszer a sarkadi kormányablakban.

– Az első kormányablak tíz évvel ezelőtt kezdte meg a működését, és azt gondolom, hogy a számokat látva egyet kell értsek azzal, hogy az a kormányzati szándék, amely létrehozta a kormányablakokat, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen egy olyan egyablakos ügyintézési rendszer indulhatott el a közigazgatásban, ami addig egészen példátlan volt – fogalmazott dr. Krizsán Anett, a megyei kormányhivatal igazgatója. Hozzátette, azon ügyek száma, amelyek a kormányablakokban intézhetőek, folyamatosan növekednek és változnak: a pandémiás időszakban a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyek voltak mérvadóak, de kiemelte a különféle okmányokkal-, és a gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézéseket is. Mindezek mellett Krizsán Anett hangsúlyozta a kormányablak buszok fontosságát, melyek szavai szerint jelentősen megkönnyítik azon ügyfelek életét, akik távolabb élnek az egyes kormányablakoktól.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő visszaemlékezett a sarkadi hivatal létrejöttére, példamutatónak nevezve azt az együttműködést, amelyet akkor, és azóta is tapasztal a járási hivatal, a város és a megyei kormányhivatal között. Úgy fogalmazott: a számok önmagukért beszélnek, a kormányablakot az ügyfelek keresik, és igénybe veszik a szolgáltatásait. A politikus kiemelte még a modern informatikai eszközöket, és a kényelmes, ügyfélbarát körülményeket, melyek az ügyintézést teszik könnyebbé a lakosok, és a kormányablakban dolgozók számára.

Dr. Mokán István polgármester beszédében nyomatékosította, azzal, hogy helyben érhetők el a különféle szolgáltatások, Sarkadon intézhetők az ügyek, jelentősen könnyebb lett a helyiek élete. Hangsúlyozta, évente több tízezren keresik fel a hivatalt, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy az ügyfelek elégedettek Sarkadon. – Hozzám még sosem érkezett panasz a lakosoktól a járási hivatallal kapcsolatban – jegyezte meg.

Egy éve adták át a megújult hivatalt

Mintegy 600 millió forintos beruházás eredményeként bővítették Sarkadon a járási hivatal épületét, amelyet közel egy éve adtak át. Ezzel megszűnt a korábbi széttagoltság, és egy helyszínen, 21. századi körülmények között intézhetik ügyeiket a betérők. Mint ahogy arról lapunkban beszámoltunk, többek között megújult a meglévő, 700 négyzetméteres, korábban több ütemben fejlesztett épület, amit egy folyosóval kötöttek össze az 1300 négyzetméteres bővítménnyel, amelyben konferenciaterem, három tárgyaló, négy vizesblokk, teakonyha és lift kapott helyet a 21 iroda mellett.

A fejlesztés révén egy több mint 2000 négyzetméteres, korszerű közigazgatási centrum született, és azóta a teljes járási hivatal Sarkadon a Szent István tér 7. szám alatt működik: oda költözött a gyámhivatal, valamint a foglalkoztatási és az építésügyi osztály is. Mindezek érdekében a parkolóhelyek számát is bővítették, az udvaron tizennégy új férőhelyet alakítottak ki a járművek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában