közösség

2021.06.15. 10:20

Útra keltek az orosházi túrázók

A gyaloglás ajánlott mozgásforma azoknak, akik mozgásszervi panaszokkal küszködnek, vagy csak mozogni akarnak, netán társaságban, friss levegőn szeretnének egészséges életmódot folytatni.

Cs. I.

Ez a mozgásforma bármely életkorban végezhető. Erre rájöttek azok a hölgyek és urak is, akik négy éve csatlakoztak Mészár Hajnalkához, és megtették az első lépést, majd a napokban már a sokadik, hajnali túrájukról is hazatértek.

Az orosházi sportközösség sokat nevető, zömében hölgyek alkotta csapat, de már több férfi is velük tart. Nagyon szeretnek együtt lenni, összekovácsolódtak, viccelődve gyorsan múlik az idő, ha elindulnak. Kedden Kakasszékre igyekeztek. A kakasszó ébresztette őket, a napfelkelte pedig már a hátukat cirógatta. Amikor célba értek, tüzet raktak, melegedtek kicsit, szalonnát sütöttek.

A csapat titka: vonzó számukra a közösség ereje

Akkor csatlakoztunk hozzájuk, amikor már javában ropogott a tűz. Csak a madarak csiripeltek és a gyaloglók nevetgéltek, sztoriztak, kínálták saját készítésű finomságaikat. Megtudtuk, kezdetben kis távolságokban gyalogoltak, ma már feszegetik határaikat.

– A csapattagok közös igényei alapján választunk úti célokat. Ez kedvenc helyünk, de már bebarangoltuk a megyét. Kedveljük a Maros-háti piros túraútvonalat is – sorolta Mészár Hajnalka, aki elárulta, aktivitásuk eredménye lesz hamarosan a 200. túra.

A hajnali gyaloglók beavattak a titkukba: vonzó számukra a közösség ereje. Jókat nevetnek, úgy múlik az idő gyaloglás közben, hogy fáradtságot se érezve teljesítik az újabbnál újabb távokat. Bevallották, egyedül nem mozdulnának ki otthonról. Túraközösségben minden sikerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában