békés megye

2021.06.25. 07:04

Több milliárd forint jön a kórházakba

A minap a megyei közgyűlés ülésén terítékre került a békéscsabai–gyulai Békés Megyei Központi Kórház, illetve az orosházi kórház helyzete.

L. B.

Fotó: A-TEAM/Nyari A.

– Jelentős források irányulnak az egészségügybe, voltak komoly előrelépések – mondta Szebellédi Zoltán alelnök. Tolnai Péter tanácsnok szerint az elmúlt harminc évben senki nem tett annyit az orvosok és a szakemberek megtartásáért, mint a jelenlegi kormány, emelték a béreket. Bár vannak, akik külföldre távoznak, vannak, akik visszatérnek. Voltak eddig is fejlesztések, és a jövőre vonatkozóan komoly célokat fogalmaztak meg a kórházak, amelyek helytálltak a pandémia időszakában, erről beszélt dr. Pappné Darida Andrea.

Zalai Mihály elnök fontosnak nevezte a tájékoztatót, hiszen így hozhatnak megalapozott döntéseket a fejlesztések területén, amelyek érintik az egészségügyet, a kórházakat is. Kiemelte, egy magyar–román határon átnyúló projekt keretében 3 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg a két intézményben, és hangsúlyozta, más pályázatok eredményeként több milliárd forint érkezik a kórházakba. Emellett nem elhanyagolható, hogy az intézmények adósságát is rendezte a kormány.

Zalai Mihály /Archív felvétel/

Úgy véli, az orvoshiányra megoldást jelenthet a lezajlott történelmi bérrendezés, valamint az infrastrukturális fejlesztések sora. A járványra utalva köszönetet mondott minden egészségügyben dolgozónak az elmúlt időszakban végzett munkáért, aláhúzta, elképesztő terhelés alatt dolgoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában